Durant tot l’any, 13 restaurants de Torredembarra ofereixen dins la seva oferta tot un seguit de propostes gastronòmiques que tenen com a protagonista el 'ranxo', símbol d’identitat gastronòmica d’aquesta localitat del Tarragonès. És una elaboració feta amb productes bàsics de la terra i el mar, que tothom acostuma a tenir a disposició: alls, tomàquets, fruits secs, vi ranci i peixos i mol·luscs de temporada. El ranxo està pensat per ser degustat en grup, a mode de plat únic, ja que tradicionalment el consumien els pescadors a bord de les seves embarcacions per tal d’alimentar tota la tripulació. El ranxo es presenta amb diverses elaboracions, com ara els escabetxos, romescos, alls cremats, asmarris, que acompanyen peixos, cefalòpodes i mol·luscs típics de la costa torrenca.
A través de la campanya 'Ranxets, la cuina a Torredembarra' es promociona aquesta cuina tradicional i d’origen modest però rica i variada, que ha anat passant de generació en generació. Els establiments participants ofereixen plats de 'Ranxets' a les seves cartes al llarg de l’any, les quals es van actualitzant en funció de la temporada dels ingredients. Durant la mostra, hi haurà diversos actes de dinamització i difusió de la cuina local del municipi, com ara promocions o sortejos.
Per a més informació, visiteu el web de la campanya.