Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un pa cruixent per fora i tendre per dins

El pa de pagès és un dels pans més tradicionals i típics de la nostra cuina!

IGP Pa de Pagès Català

IGP Pa de Pagès Català

El pa és un dels elements essencials de la cuina mediterrània, i, el de pagès, és un dels productes més tradicionals de la nostra cuina. És un pa d'imatge rústica, de gran aroma i sabor que destaca per ser molt cruixent per fora i molt tendre en el seu interior, amb una molla esponjosa perfecta per sucar-hi el tomàquet.

Una de les seves millors característiques és la durabilitat, ja que es manté amb una textura agradable durant moltes hores. Aquesta qualitat es deu al procés d'elaboració, tradicional i manual, amb una cocció lenta. A més, perquè la crosta adquireixi l'aspecte típic, s'hi ha d'afegir vapor d'aigua en el moment precís, un art de mestre forner que avui compta amb la protecció d'una IGP.

El pa de pagès és inconfusible: de segur que el reconeixeu entre una multitud de pans. És el clàssic que fem servir per fer llesques de pa amb tomàquet i el que ens mengem amb embotit. Us comença a sonar? Doncs bé, tot seguit us expliquem per què és un pa únic i com podeu diferenciar-lo de la resta:

Característiques

  • És un pa rústic, normalment rodó i grenyat
  • S'elabora amb farina de blat, farina de sègol, aigua, sal i massa mare natural
  • Té una molla generosa i la crosta gruixuda, així com un cos dens i molt gustós
  • Es conserva durant força dies, sempre que no el compreu tallat
  • Té una gran aroma i gust
  • En el moment de la venda s'embossa, normalment amb bossa de paper especial, on ha de sortir el logotip propi de la IGP Pa de Pagès Català.

Propietats nutricionals

  • Conté un alt contingut en hidrats de carboni complexos
  • Té una baixa composició en greixos
  • Forma part del grup dels cereals, l'aliment nutricionalment més complet
  • Proporciona l'energia necessària al nostre cos per al seu correcte funcionament
  • Aliment fàcil de masticació i digestió

Receptes

I aquí us deixem algunes receptes que podeu preparar amb un bon pa de pagès català:

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto