L'11 de juny torna 'The Authentic Italian Table' a la terminal Grimaldi del port de Barcelona. Una iniciativa de la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona que té com a finalitat acostar la tradició del receptari regional italià als amants de la gastronomia d'Itàlia des d'un enfocament d'autenticitat, origen i pedagogia.
Hi haurà actuacions repartides al llarg de tot l'espai, així com carpes i zones de degustació amb taules i cadires cobertes per gaudir de l'oferta de restauració, amb plats que van dels 4 € als 6 €. De fet, la gastronomia està representada per 12 restauradors que oferiran receptes regionals, plats inèdits a la ciutat i una mostra de les tendències del menjar popular italià; tot això, en un format 'street food' on no faltaran la pasta, la pizza, els fregits, les piadines i els gelats artesans i els dolços típics italians. De fet, en tan sols un dia, podreu gaudir de fins a 25 plats salats i dolços que representen els sabors autèntics de pràcticament totes les 20 regions que formen Itàlia.
Els restaurants que hi participen són Le Cucine Mandarosso, Bella Italia, Can Sardi, Menudo Ba-bar, Contracorrent, Zaza Cuina i Vi, Fastuc, Radici, La Porchetta, Al Grano, Garda Gastronomía, DelaCrem i La Pasticceria di Gracia.
Així mateix, es faran diversos tallers per aprendre a elaborar i gaudir dels productes italians més icònics: Davide Spada, de Pasta Spada, desvetllarà els trucs pràctics d'elaboració de la pasta fresca; Bella Italia ensenyarà com es poden preparar delicioses pizzes casolanes, i Galú explicarà com es preparen les salses italianes més conegudes.