Fira ÀPAT és la Fira Professional de l'Alimentació Sostenible i la Gastronomia Catalana que tindrà lloc els propers 16, 17 i 18 d'octubre al recinte Cúpula Events, Centre Comercial Les Arenes de Barcelona. És una fira orientada als professionals i als amants de la gastronomia catalana, que, enguany, té com a lema 'Gastronomia, ciència i sostenibilitat', coincidint amb les dates de celebració de Barcelona - Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible.
Hi haurà 100 expositors i tres zones amb 70 activitats en què es podrà gaudir de cuina en directe, xerrades, tallers i 'masterclasses', acompanyats de grans professionals del sector que ensenyaran els secrets de la cuina, com Bombons Blasi, amb un taller de xocolata a la tassa; Licors Jané, amb un tast del seu nou licor; Mar-Tret, amb una 'masterclass' de cuina amb conserves; Gokoro, amb un taller de 'mochis', i Olierm, que presentarà la primera cervesa verda d'oliva del món.
Premis als millors productes de proximitat
Com a gran novetat, aquest any celebrem els premis ÀPAT 21 als millors productes d'alimentació de proximitat. Els productors que participen a la fira poden presentar-se a diferents categories. Els guanyadors seran escollits per un jurat integrat per professionals del món de l'alimentació catalana de proximitat i el lliurament dels premis tindrà lloc durant la fira, el 18 d'octubre de 2021. El xef Mingo Morilla serà el padrí de la fira i, amb el seu talent a la cuina i l'energia que transmet, ens ajudarà a aproximar el producte català i la cuina.
Les entrades es poden obtenir de manera anticipada a través de la web o es poden comprar a taquilla els dies de la fira.