Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

21 i 22 de gener - I Jornades del Fricandó de Riudoms

La 'master class' del xef Joseba Cruz, guanyador del premi Cuiner 2021, i el concurs de fricandó obert a tothom seran els plats forts de l'esdeveniment

Fricandó amb moixernons

Fricandó amb moixernons

Durant els dies 21 i 22 de gener, coincidint amb la festa major d'hivern de Sant Sebastià, se celebraran les I Jornades del Fricandó de Riudoms (Baix Camp). Des de l'organització, a càrrec de la secció de gastronomia del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP), apunten que l'esdeveniment respon a la necessitat de "donar rellevància a un plat que, l'any 2019, va ser escollit per votació popular com el més representatiu de la localitat". Per fer-ho, s'ha decidit organitzar una classe magistral o 'master class' conduïda pel xef Joseba Cruz, del restaurant Le Clandestin, i un concurs de fricandó obert a tothom.

La 'master class'

Tal com hem esmentat, el xef Joseba Cruz, guanyador del premi Cuiner 2021, serà l'encarregat de donar el tret de sortida de les jornades amb una 'master class' en la qual revelarà els secrets del fricandó, plat que va defensar en el concurs El plat favorit, de la revista CUINA, per acabar sent escollit entre els catalans com la millor elaboració festiva possible. La classe tindrà lloc el dia 21 de gener a les 19.30 h a l'aula de cuina de l’edifici de les Escoles Velles. 

Dos concursos

Com a cloenda, doncs, el dia 22 a les 12.30 h se celebrarà el I Concurs de Fricandó de Riudoms. Tothom qui vulgui demostrar que el seu fricandó és el millor hi podrà participar seguint les bases publicades en aquest enllaç. Els premis de l'esdeveniment es basaran en tres aspectes cabdals en l'elaboració del plat: el gust, l'originalitat i la presentació. Entre el jurat del tast, format per deu persones, hi trobem Sergi Pedret, alcalde de Riudoms; Salvador Gras, del restaurant Mas Passamaner, i Judith Càlix, directora de CUINA.

Tanmateix, si no us atreviu a presentar el vostre cuinat, no patiu. Durant els dies 21, 22 i 23 de gener podreu participar en el concurs d'Instagram en què es valoraran la tècnica, l'originalitat i els m'agrada de les vostres fotografies. Això sí, hauran d'estar relacionades amb les I Jornades del Fricandó de Riudoms i etiquetades, dins de l'aplicació, amb les etiquetes #culturafricandó, #jornadesfricandóriudoms2020 i #riudoms. El guanyador s'endurà un lot de productes de proximitat. Trobareu tota la informació extra que necessiteu sobre les jornades a la web oficial del CERAP.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: