Promoure la cuina tradicional i el paper del romesco com a plat insígnia de la ciutat de Tarragona continuarà sent el motor de les VI Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona, les quals se celebraran entre el 7 i el 24 d'octubre. Vint-i-cinc establiments, i les seves respectives propostes culinàries, seran els encarregats de materialitzar "l'essència tarragonina" que esmentava Josep Maria Cruset, president del port de Tarragona, en referir-se al plat i a la celebració de les jornades.
Vins de la varietat macabeu, un maridatge idoni
En aquesta nova edició, però, la unió dels vins de la varietat macabeu als plats dels restaurants locals que hi participen serà cabdal. L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHTC), encarregats d'organitzar l'esdeveniment, junt amb la Denominació d'Origen Tarragona (DO Tarragona), van signar un conveni per tal de fer possible aquest tàndem. Vicenç Ferré, president de la DO Tarragona, explicava el perquè d'aquesta parella: "Vam veure que lligava molt bé l'ametlla del romesco i l'aroma de la flor del macabeu". En total s'utilitzaran 10 varietats de vi provinents de nou bodegues del Tarragonès.
Modalitats de degustació
L'aspecte que romandrà intacte en les VI Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona seran les dues modalitats de degustació: la cassoleta, amb un preu de 5 euros, i el menú, on hi haurà un plat dedicat al romesco. Sempre, amb l'objectiu de promoure el producte i la cuina locals.