Troba la teva recepta

Aplec del Romesco

Romesco Colomí

Romesco Colomí FOTO Amics del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom a gom per assaborir un dels plats que desperta més passions de tota la gastronomia catalana: el romesco. Tot i que a la majoria d'indrets el preparen com un acompanyament dels calçots, a Santa Coloma de Queralt tenen una forma pròpia de preparar-lo, amb bacallà dessalat cuinat a foc ben lent en una cassola de fang.

La jornada arrenca a mitja tarda amb una ballada de sardanes que té lloc a la mateixa plaça. Mentrestant, tots aquells que ho vulguin poden anar adquirint els tiquets per a la Romescada Popular que té lloc al vespre. Els actes principals de la festa són el Concurs de Romesco, que inclou premis en dues categories, la dels adults i la dels infants; la Romescada Popular, que inclou una amanida, el bacallà amb romesco, un vas de vi i postres, i el concert, que dóna per finalitzada la jornada.

MÉS INFORMACIÓ

Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà)

977 88 00 88

www.stacqueralt.altanet.org/

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

15-19 ago

Festa de Sant Magí

La relació entre Tarragona i l'eremita Sant Magí és molt estreta i es remunta a inicis del segle...

21 ago

Cicle Biblioteques amb DO Terra Alta

Torna per setena vegada el cicle cultural i vitivinícola Biblioteques amb DO Terra Alta, un projecte que pretén...

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

Portada 230 Neta

BUONA SICILIA! EL MENÚ MÉS MEDITERRANI DE L'ESTIU

  • Els sabors de Palma
  • Un menjador senyorial obert a tothom

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto