Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Llum verda al pa de pagès català

El govern aprova una IGP per a aquest producte típic de la forneria catalana

Pa de pagès

Pa de pagès

L’especialitat més característica de la forneria catalana ja té IGP pròpia. La Indicació Geogràfica Protegida Pa de Pagès Català ha estat aprovada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural i Marí a instàncies del Gremi de Forners de Catalunya, amb la voluntat de donar suport als aliments de qualitat del país.

El reconeixement legal té el seu origen en la qualitat i la reputació del producte, que s’ha transmès de pares a fills forners durant generacions a Catalunya. La cocció en forn de solera refractària li confereix el seu aspecte peculiar i li aporta el sabor autèntic del pa artesà. S’elabora a mà, amb autèntica massa mare i amb fermentacions lentes per aconseguir l’acidesa que el caracteritza i que el converteix en un pa molt apreciat pels consumidors.

El pa de pagès té gran aroma i sabor, i manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8-9 hores. La IGP es presenta en fogasses de 500 g i 1 kg de pes, de forma rodona amb una obertura natural a la part superior.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: