Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Curiositats sobre el bròquil

És una verdura plena de vitamina C, aigua i fibra, però amb molt poques calories

Bròquil

Bròquil Getty Images

La millor temporada per consumir bròquil és a la tardor i, sobretot, a l’hivern, ja que és quan està a la millor època. Tot seguit us expliquem alguns consells per cuinar-lo o conservar-lo:

  • A l’hora de triar el bròquil, heu de mirar que sigui pesat i compacte, amb les flors tancades i de color verd fosc.
  • Es pot guardar a la nevera uns quatre dies, millor si és al calaix de les verdures o dins d’una bossa foradada, per evitar que es torni fibrós.
  • Es poden menjar les flors, les fulles i el tronc (pelat) del bròquil, i se sol menjar cuit, tot i que les flors crues són comestibles. El tronc també el podeu pelar, ratllar i menjar cru.
  • Hi ha algunes varietats de bròquil diferents de les que estem habituats, com ara la bimi, el bròquil morat, el bròquil xinès i el romanesco.
  • Pot formar part d’arrossos, plats de pasta, pizzes, quiches, guisats de carn, sopes i, fins i tot, en podeu fer purés i cremes.
  • També se sol cuinar, al vapor, al microones o bullit. Es pot menjar escaldat amb un hummus o una salsa a base de iogurt. Feu-ne un batut, amb altres verdures o fruites.
  • El bròquil és un aliment molt sa, ja que gairebé no conté greixos i té molta fibra, proteïnes i carbohidrats.
  • El bròquil congelat queda molt més tendre, a causa de la congelació. Si voleu congelar el bròquil a casa, prèviament l’heu d’escaldar dos minuts en aigua.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: