Troba la teva recepta

El cogombre, un bon aliat per combatre el cansament

Aquesta hortalissa és font de vitamina C, que contribueix a evitar el cansament i millora l’absorció del ferro de la dieta.

Cogombre / Thinkstock

Cogombre / Thinkstock

El cogombre és reconegut en el món de la fitoteràpia per la seva acció de neteja del cos mitjançant l'estimulació en l'eliminació de toxines. Es tracta d'una verdura diürètica i depurativa gràcies a la relació entre els minerals sodi-potassi. És font de vitamina K, també coneguda com a antihemorràgica, que intervé en la correcta coagulació de la sang. A més, també és font de vitamina C, que contribueix a evitar el cansament i millora l'absorció del ferro de la dieta. A més a més, conté un enzim anomenat erepsina, que ajuda a processar millor l'excés de proteïnes al ronyó; aquest enzim fa que sigui un aliment molt digestiu. Tot i així, a les persones amb digestions més sensibles, sovint els hi repeteix; això es deu a la presència de substàncies amargues a la seva pell que poden provocar irritació a les parets de l'intestí, és per això que es recomana consumir-lo sense pell.

Elecció i conservació:
A l'hora d'escollir-los, es recomana triar aquells exemplars amb la pell fosca i rebutjar aquells que presentin taques grogues. Per tal de conservar-los durant més temps, els cogombres s'ha de reservar a la nevera embolicats en un paper sec. El cogombre no tolera bé les temperatures extremes, així doncs no es recomana congelar-los, ja que s'estovaria la seva polpa.

Tipus i varietats:

  • Cogombre llarg: és el cogombre comú. El seu sabor és una mica amarg i té més quantitat de llavors en el seu interior que el cogombre curt.
  • Cogombre curt: la seva mida és més curta que el cogombre comú i el seu sabor és més dolç.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

26 abr

(R)Evolució a la cuina: la revolució tecnològica

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto