Troba la teva recepta

El cogombre, un bon aliat per combatre el cansament

Aquesta hortalissa és font de vitamina C, que contribueix a evitar el cansament i millora l’absorció del ferro de la dieta.

Cogombre / Thinkstock

Cogombre / Thinkstock

El cogombre és reconegut en el món de la fitoteràpia per la seva acció de neteja del cos mitjançant l'estimulació en l'eliminació de toxines. Es tracta d'una verdura diürètica i depurativa gràcies a la relació entre els minerals sodi-potassi. És font de vitamina K, també coneguda com a antihemorràgica, que intervé en la correcta coagulació de la sang. A més, també és font de vitamina C, que contribueix a evitar el cansament i millora l'absorció del ferro de la dieta. A més a més, conté un enzim anomenat erepsina, que ajuda a processar millor l'excés de proteïnes al ronyó; aquest enzim fa que sigui un aliment molt digestiu. Tot i així, a les persones amb digestions més sensibles, sovint els hi repeteix; això es deu a la presència de substàncies amargues a la seva pell que poden provocar irritació a les parets de l'intestí, és per això que es recomana consumir-lo sense pell.

Elecció i conservació:
A l'hora d'escollir-los, es recomana triar aquells exemplars amb la pell fosca i rebutjar aquells que presentin taques grogues. Per tal de conservar-los durant més temps, els cogombres s'ha de reservar a la nevera embolicats en un paper sec. El cogombre no tolera bé les temperatures extremes, així doncs no es recomana congelar-los, ja que s'estovaria la seva polpa.

Tipus i varietats:

  • Cogombre llarg: és el cogombre comú. El seu sabor és una mica amarg i té més quantitat de llavors en el seu interior que el cogombre curt.
  • Cogombre curt: la seva mida és més curta que el cogombre comú i el seu sabor és més dolç.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 ago

Capvespres a Món Sant Benet 2018

Sant Benet té memòria. Sota les seves pedres s’amaguen històries sorprenents que val la pena...

17 ago

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

18 ago

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

20 ago

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

Portada 218

BRUNCH MEDITERRANI: RECEPTES PER VIATJAR DE GRÈCIA AL MARROC

  • El Penedès que empeny
  • El gran restaurant d'hotel rejoveneix

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto