L’Organització Mundial de la Salut ha avisat en diverses ocasions que l’alimentació és un factor fonamental en la nostra salut, i que hi ha un augment de la producció d’aliments processats. En aquests aliments hi predominen greixos saturats, sucres, sal i additius, desplaçant el consum d’aliments bàsics i necessaris com les fruites i verdures, que no arribem a consumir-ne les quantitats necessàries recomanades.
En aquest context, cada vegada més marques i empreses, com Ametller Origen, aposten pels productes naturals, eliminant dels seus productes aquests ingredients innecessaris i promovent una alimentació més saludable, apropant al consumidor fruites i verdures fresques i en el seu punt òptim de maduració, i utilitzant aquests productes en l’elaboració dels seus plats a l'obrador d’Olèrdola (Vilafranca del Penedès).
Sense conservants ni colorants
Un dels factors principals que influeixen en el tractament dels productes són els conservants. En molts casos s’afegeixen ingredients externs a l'aliment com els conservants químics, el sucre, la sal o, fins i tot, la lactosa per allargar la vida útil de l’aliment.
A més, sempre cal tenir present que hi ha colorants orgànics i d’altres inorgànics, que són poc utilitzats, generalment. De totes maneres, un producte natural no hauria de dur afegits, ja que, al cap i a la fi, modifiquen l'aliment i el seu sabor. Aquest fet, a més d’influir en la qualitat del producte, també pot afectar persones amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
Tenint en compte aquests factors, Ametller Origen aposta per l’elaboració al seu obrador central de plats preparats sense conservants ni colorants amb matèries primeres especialment seleccionades per garantir-ne tot el sabor. L’absència d’aquests conservants influeix directament en les dates de caducitat, donant terminis de conservació més curts, una prova excel·lent d’aquest compromís amb el consumidor.