Consells de cuina La Vanguardia

Els productes naturals són més importants del que ens pensem

El context actual fa que dia a dia els productes processats augmentin, però per altra banda han sorgit diverses marques i empreses que han pres consciència de la situació i aposten pels productes naturals i processats de bona qualitat

Xató Ametller Origen

Xató Ametller Origen

L’Organització Mundial de la Salut ha avisat en diverses ocasions que l’alimentació és un factor fonamental en la nostra salut, i que hi ha un augment de la producció d’aliments processats. En aquests aliments hi predominen greixos saturats, sucres, sal i additius, desplaçant el consum d’aliments bàsics i necessaris com les fruites i verdures, que no arribem a consumir-ne les quantitats necessàries recomanades.  

En aquest context, cada vegada més marques i empreses, com Ametller Origen, aposten pels productes naturals, eliminant dels seus productes aquests ingredients innecessaris i promovent una alimentació més saludable, apropant al consumidor fruites i verdures fresques i en el seu punt òptim de maduració, i utilitzant aquests productes en l’elaboració dels seus plats a l'obrador d’Olèrdola (Vilafranca del Penedès).

Sense conservants ni colorants

Un dels factors principals que influeixen en el tractament dels productes són els conservants. En molts casos s’afegeixen ingredients externs a l'aliment com els conservants químics, el sucre, la sal o, fins i tot, la lactosa per allargar la vida útil de l’aliment.

A més, sempre cal tenir present que hi ha colorants orgànics i d’altres inorgànics, que són poc utilitzats, generalment. De totes maneres, un producte natural no hauria de dur afegits, ja que, al cap i a la fi, modifiquen l'aliment i el seu sabor. Aquest fet, a més d’influir en la qualitat del producte, també pot afectar persones amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

Tenint en compte aquests factors, Ametller Origen aposta per l’elaboració al seu obrador central de plats preparats sense conservants ni colorants amb matèries primeres especialment seleccionades per garantir-ne tot el sabor. L’absència d’aquests conservants influeix directament en les dates de caducitat, donant terminis de conservació més curts, una prova excel·lent d’aquest compromís amb el consumidor.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

09 abr - 18 jun

Primavera 2018 al Centre Cívic Sagrada Família

El Centre Cívic Sagrada Família organitza, al llarg de tota la primavera, un seguit de tallers que tenen...

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto