L'acerola és una fruita semblant a la poma vermella i de grandària similar a una pruna, que destaca per l'alt contingut en vitamina C, una vitamina amb poder antioxidant que millora l’absorció del ferro, i a més a més, intervé en la formació de col·lagen present als ossos, als cartílags, en els vasos sanguinis, a les genives, a les dents i a la pell.
A més, conté altres substàncies antioxidants com són els flavonoids, els carotens, pigments que donen el color groguenc-ataronjat a l’acerola; i també destaquen els antocians, pigment responsable de la coloració vermellosa o morada pròpia de la fruita madura. D'altra banda, els polifenols presents en l’acerola ajuden a regular els nivells de glucosa en sang.
Com la podem conservar?
L'acerola és una fruita molt sensible que es deteriora molt ràpidament, no es pot conservar més de 3 dies a temperatura ambient (22ºC), per això es recomana que es guardi en refrigeració el més aviat possible, perquè a partir dels 3 - 5 dies comença a fermentar i no seria consumible.