Troba la teva recepta

Com comprar, conservar i preparar albergínies

Freda, calenta, amb pell o sense, sola o acompanyada, és una hortalissa que combina amb tot

Albergínia

Albergínia Getty Images

Consells per comprar-la

  1. Liles, blanques o jaspiades, mireu que siguin fermes i no tinguin marques.
  2. El peduncle no ha d’estar sec ni enfosquit, fet que indicaria que s’ha collit massa tard.
  3. Sabreu si és massa madura si en prémer-la hi deixeu marca.

Com conservar-la

  1. La carn de l’albergínia de seguida s’oxida; per evitar-ho, ruixeu-la amb suc de llimona.
  2. Aneu amb compte de no masegar-la massa, perquè els cops la tornen fosca ràpidament.
  3. I si la deixeu a la nevera, sapigueu que hi pot aguantar una setmana.

Com preparar-la

  1. L’albergínia té un elevat contingut d’aigua. Hi ha plats on aquesta característica no és rellevant, però en d’altres, com els gratinats o si es fa a la brasa, és important treure l’aigua de l’albergínia abans de cuinar-la.
  2. Per fer-ho, cal que la talleu a rodanxes o a làmines i la saleu bé.
  3. Deixeu-la mitja hora en una escorredora i després passeu-la sota l’aixeta per treure-li la sal i prement-la per treure-li tanta aigua com sigui possible, sense destrossar-la.
  4. Preparacions. L’albergínia és una fruita força versàtil i es pot preparar d’infinites maneres diferents: Escalivada, samfaina, mutàbal o babaganuix (puré d’albergínies amb pasta de sèsam i llimona), fregida, arrebossada, a la brasa, guisada (com fan a l’Índia o al Japó), mussaca, a la parmesana, a la caponata, amb pasta o farcida, etc.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

10 des

Taller d'aperitius creatius

Els aperitius són en realitat una taula de capricis que ens captiven els sentits. Si voleu que les taules...

11 des

Taller 'Fonaments de la cuina: cereals integrals (eco i v)'

En aquest taller a càrrec de Maria Alcolado parlarem de l'àmplia varietat de cereals integrals que tenim...

12 des

Taller de 'mocktails' festius

Els 'mocktails' són la versió sense alcohol del còctel. José Verdejo, bàrman expert en...

12 mai - 15 des

Cicle Enocultura't 2018

Del maig al desembre, el Mas Comtal, celler familiar ubicat a Avinyonet del Penedès (Alt Penedès), organitza...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto