Troba la teva recepta

Com comprar, conservar i preparar albergínies

Freda, calenta, amb pell o sense, sola o acompanyada, és una hortalissa que combina amb tot

Albergínia

Albergínia Getty Images

Consells per comprar-la

  1. Liles, blanques o jaspiades, mireu que siguin fermes i no tinguin marques.
  2. El peduncle no ha d’estar sec ni enfosquit, fet que indicaria que s’ha collit massa tard.
  3. Sabreu si és massa madura si en prémer-la hi deixeu marca.

Com conservar-la

  1. La carn de l’albergínia de seguida s’oxida; per evitar-ho, ruixeu-la amb suc de llimona.
  2. Aneu amb compte de no masegar-la massa, perquè els cops la tornen fosca ràpidament.
  3. I si la deixeu a la nevera, sapigueu que hi pot aguantar una setmana.

Com preparar-la

  1. L’albergínia té un elevat contingut d’aigua. Hi ha plats on aquesta característica no és rellevant, però en d’altres, com els gratinats o si es fa a la brasa, és important treure l’aigua de l’albergínia abans de cuinar-la.
  2. Per fer-ho, cal que la talleu a rodanxes o a làmines i la saleu bé.
  3. Deixeu-la mitja hora en una escorredora i després passeu-la sota l’aixeta per treure-li la sal i prement-la per treure-li tanta aigua com sigui possible, sense destrossar-la.
  4. Preparacions. L’albergínia és una fruita força versàtil i es pot preparar d’infinites maneres diferents: Escalivada, samfaina, mutàbal o babaganuix (puré d’albergínies amb pasta de sèsam i llimona), fregida, arrebossada, a la brasa, guisada (com fan a l’Índia o al Japó), mussaca, a la parmesana, a la caponata, amb pasta o farcida, etc.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

26 abr

(R)Evolució a la cuina: la revolució tecnològica

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto