Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com fer el maki de tonyina perfecte

Els experts de Sushifresh ens expliquen la millor tècnica per preparar aquesta recepta japonesa

No hi ha cap dubte que els makis són una de les maneres més originals de presentar el peix cru, tan present en la cuina japonesa. A priori, la recepta és senzilla: només cal embolcallar el peix, tallat a bastonets, amb alga nori i arròs, i servir-lo. L'important és que tots els ingreidents siguin de la màxima qualitat i, és clar, ens caldrà una mica de pràctica per aconseguir que els rotlles quedin perfectes.

Els experts de Sushifresh fa més de set anys que preparen i reparteixen sushi per tot Barcelona, amb més de 7.000 comandes mensuals i el reconeixement dels clients, que els han convertit en els autors del millor sushi 'take-away' de la ciutat. Per això ens els hem demanat que ens expliquin quina és la millor tècnica per prearar un maki de tonyina perfecte, i no només ens ho han explicat, sinó que també ens han passat un vídeo perquè ho vegeu en primera persona!

 

El maki de tonyina perfecte

  • En primer lloc, necessitem mitja làmina d'alga nori, tallada seguint el sentit dels plecs que fa l'alga. També ens fara falta arròs Japònica de gra curt amanit amb vinagre d'arròs, sal i sucre, i, és clar, el llom de tonyina, que ha de ser de primera qualitat. També farà falta un bol amb 1/5 d'aigua, per poder-nos humitejar les mans, i el makisu, que és l'estoreta de bambú sobre la qual treballarem i que ens permetrà formar el rotlle.

Amb tots els ingredients ben disposats, ens posem a treballar, seguint aquests passos:

  1. Talleu la tonyina en tires d'1 cm, si pot ser en sentit oposat a les vetes del peix, perquè sigui més fàcil de mastegar.
  2. Poseu l'alga horitzontalment i amb la part rugosa i mat cap a vosaltres. Remulleu-vos la punta dels dits amb aigua i feu una bola d'arròs de la mida d'una pilota de tenis. Modeleu-la una mica i poseu-la sobre l'alga de manera homogènia, deixant un dit sense cobrir per poder tancar el maki. 
  3. Poseu l'alga nori amb l'arròs sobre el makisu i poseu-hi la tira de tonyina al mig.
  4. Enrotlleu l'estoreta i doneu forma al maki amb el makisu. Us quedara amb la forma lleugerament quadrada, fet que indica que no s'ha fet servir cap màquina per enrotllar el maki (en aquet cas, quedaria totalment cilíndric).
  5. Humitegeu el ganivet i talleu el maki en sis trossos.

Per cert... sabíeu que el maki de tonyina és originari de les sales de joc del Japó i que la forma s'inspira en els daus del pòquer? 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: