Troba la teva recepta

Com triar els millors naps

El nap és una verdura que ja feien servir grecs i romans, i després van ser substituïts per les patates

Naps

Naps Thinkstock

  • A l'hora de triar els naps, és preferible escollir els de mida més petita o mitjana, de pell llisa, arrodonits, ferms i pesats en relació amb la seva mida. Si els comprem en manats, els colls han de tenir un aspecte fresc i verdós, i les fulles han de ser fresques, sense estar pansides.
  • Si volem aprofitar-ne l'arrel i les fulles, el millor és que quan arribem a casa tallem les fulles i guardem les dues coses en bosses separades dins la nevera. L'arrel es renta i es raspalla. Els naps no cal pelar-los, ja que a la pell hi trobem la majoria de vitamines i minerals, a més de la fibra. Les fulles les podeu cuinar de la mateixa manera que cuinarieu uns espinacs, però, això sí, procureu que siguin de cultiu ecològic, ja que en altres tipus de cultius estan més exposades a tractaments químics.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

18-21 gen

Fira de l’Oli i les Garrigues 2019

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 55 anys, s’hi celebra la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto