Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Fixing the Future 2018

Fixing the Future

Fixing the Future

La jornada 'Fixing the Future adventures in a better tomorrow' es proposa donar a conèixer projectes que han trobat solucions a reptes globals que semblaven difícilment resolubles. Per això congrega deu "arregladors del futur" que, gràcies al seu talent i la seva perseverança, han ideat maneres de combatre problemes d'abast mundial com l'escassetat de recursos, les desigualtats econòmiques o el canvi climàtic.

El cicle de xerrades arrenca a les 12 h amb Mark Stevenson, autor de dos best-sellers en què explica exemples de gent d'arreu del món que han trobat solucions sorprenents a dificultats logístiques i materials. El segueixen Kate Raworth i Jessi Baker, que proposen mètodes per assolir un nou model econòmic més centrat en les persones, la seguretat i la confiança. Després de dinar, Gaia Vince, Marco Antonio Attisani, Agamemnon Otero i Areti Markopoulou parlen d'aigua i energia; a mitja tarda, Ed Gillespie explica per què creu que el canvi climàtic és una oportunitat per a la innovació.

Les dues últimes conferències, a partir de les 16.45 h, s'emmarquen en el camp de l'alimentació i les realitzen Tony Lovell i Richard Ballard. Aquest darrer va guanyar el 'BBC Future Food Award 2017' gràcies al projecte de convertir antics refugis antiaeris londinencs en un hort urbà. D'aquesta manera, demostrava dues coses que inviten a ser optimistes de cara al futur: que fins i tot en una gran ciutat com la capital britànica és possible l'existència de productes de quilòmetre zero i que la capacitat de generar aliments encara és lluny d'arribar al seu límit, cosa que ha de permetre afrontar períodes d'escassetat motivats per la superpoblació.

L'hort de Richard Ballard creix sota els carrers de Londres, concretament a 33 metres, i se sustenta gràcies a un sistema d'enllumenat LED, un tipus de tecnologia que encara té molt marge de creixement, i a l'ús d'hidropònics. En aquest cas és l'aigua, i no el sòl, qui aporta la major part de nutrients a les plantes. Segons el tipus de cultiu, es pot arribar a utilitzar un 70% menys d'aigua que en l'agricultura convencional.

PREU
75 (Reserva anticipada, abans de l'1 de març, 40 ) €

MÉS INFORMACIÓ
  • Organitzen: Atlas of the Future i Diari 'ARA'
  • Reserva la teva entrada aquí
  • Consulta el programa complet aquí

Centre de Cultura Contemporània (CCCB)

Montalegre, 5

08001 Barcelona (Barcelonès)

93+306+41+00

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto