Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Iolanda Bustos

Restaurant La Calèndula

Iolanda Bustos

Iolanda Bustos

Al restaurant La Calèndula, Iolanda Bustos ha creat una marca pròpia, lligada amb la botànica i amb les poblacions gironines. Coneix tota mena de plantes i flors, i les aplica als plats i a les begudes que prepara.

Quin ingredient no falta mai a la seva carta?

Les flors comestibles. La carta és com un jardí o un paisatge i tot l’any hi ha flors, que van canviant segons el mes. És la meva especialitat.

Quin ingredient no ha tastat mai i li agradaria fer-ho?

Les formigues àcides de l’Amazones.

Quin seria el viatge gastronòmic de la seva vida?

Segurament seria un viatge amb una ruta des de Corea fins a les Filipines.

De quin plat hauria volgut ser l’autora?

Del plat mític de Michel Bras: la gargouillou de verdures.

Quin dels seus plats la representa més bé?

El carpaccio de sípia amb pebre vermell, favetes tendres, herbes i flors silvestres.

Quina diria que és la sal de la vida?

Doncs per a mi seria qualsevol condiment que ens doni plaer.

A qui tiraria els plats pel cap?

Als crítics despectius, que no respecten els altres i que només destrueixen, sense aportar res.

Quin és el seu personatge preferit? Què li cuinaria?

Hi ha una dona a qui admiro i les cançons de la qual m’inspiren molt mentre passejo buscant herbes i flors i creant plats nous. És la Sílvia Pérez Cruz, palafrugellenca, com jo, de naixement.
Segurament, li cuinaria una recepta que combinaria mar i flors amb moltes textures, com la seva veu.

Quina va ser la primera recepta que va cuinar?

Una crep de flors, quan era petita, però no recordo quina edat tenia.

De qui va aprendre més coses als fogons?

Vaig aprendre de la meva mare, sobretot la intuïció de saber cuinar amb encert. I la resta ha estat tot autodidacte. M’he inspirat en el meu paisatge i la meva passió per la natura.

Què trobarem al seu restaurant que no sigui en cap altre?

A mi! [riu]. I moltes flors i ingredients que no trobareu enlloc a la venda, de collita pròpia!

És de les que s’ofeguen en un got d’aigua o l’aigua l’inspira?

Jo em trobo en harmonia amb l’aigua si flueix, però si està molt estancada no m’agrada tant. Per a mi, l’aigua ha de tenir moviment i ha de ser transparent. La superficialitat i el maquillatge
sí que m’ofeguen.

Què és per a vostè l’esperit volcànic?

Seria la passió que sento amb el que faig, la meva cuina, el meu equip i el meu paisatge. Aquest esperit, amb l’edat, va agafant temperatura i cada cop el sento més viu dins meu.

 

La Calèndula

Nou, 2. Regencós (Baix Empordà).  Tel. 972 30 38 59.  www.lacalendula.net.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: