Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Laila Bazahm

Restaurant La Catalista

Laila Bazahn

Laila Bazahn

Aquesta cuinera filipina ofereix, al restaurant La Catalista, cuina maridada amb els millors vins del país. Una proposta original en què la cuina catalana i els ingredients de qualitat tenen tot el protagonisme.

Quin ingredient no falta mai a la seva carta?

Qualsevol que aporti sabor umami, com ara la salsa de peix, les algues o la salsa de soja.

Quin ingredient li falta per tastar i se’n mor de ganes?

La llet fermentada de iac, amb la qual es fa un iogurt d’un gust molt ric amb un punt d’acidesa molt interessant.

El viatge gastronòmic de la seva vida seria…

L’acte de viatjar sempre es connecta amb la descoberta, i en el meu cas, la descoberta sempre va lligada al que tasto. No ha de ser necessàriament alta cuina o plats molt elaborats. La gastronomia és tan vasta i rica que em fa sentir viva i m’entusiasma moltíssim.

De quin plat li agradaria haver estat l’autora?

De la pasta, el producte en si, més que una recepta en concret. El que més m’impressiona és com n’és de complexa però simple alhora. Quan fas quelcom simple a la cuina, l’èmfasi s’ha de posar en els ingredients, i sento que els grans cuiners italians ho fan.

Quin dels seus plats és el que més la representa?

L’adob de costelles de porc, un plat tradicional de les Filipines, perquè és la recepta que feia la meva mare i el que em connecta més ràpidament al menjar de confort, el que em transporta a moments i sensacions positives.

A qui tiraria els plats pel cap?

A qualsevol que no sigui respectuós amb els altres i el seu entorn.

Quin és el seu personatge preferit i què li cuinaria?

Oprah Winfrey, sense cap mena de dubte! Li cuinaria absolutament tot, i em deliria veient la seva cara menjant-s’ho i gaudint-ne.

La primera recepta que va cuinar va ser…

El pollastre fregit a l’estil asiàtic, és el plat preferit d’Oprah Winfrey. Era la meva manera de retre un petit homenatge a aquesta dona que em sembla tan inspiradora.

Qui va ser el seu mestre als fogons? Què en va aprendre?

La meva mare. Per a ella, el menjar era vida, i la vida no es podia entendre sense menjar. No només perquè ens cal menjar per continuar estant vius, sinó perquè és un acte d’amor, una ofrena.

És de les que s’ofeguen en un got d’aigua o l’aigua la inspira?

Mai m’ofego i tot m’inspira. Ofegar-te és una opció que no està mai en com enfoco la meva vida i allò que faig amb ella. I l’aigua està dins nostre, forma part del que som com a éssers humans...

Què desperta el seu esperit volcànic?

Per a mi, l’arma més poderosa de la terra és l’ànima humana on fire, en ignició, en moviment i creixement.

 

La Catalista

Carders, 11. Barcelona. Tel. 93 268 31 78. www.lacatalista.com.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: