Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Miquel Alongina

Restaurant Font Moixina

Miquel Alongina

Miquel Alongina Xevi F. Güell

La Font Moixina és un dels restaurants més grans de la Garrotxa i en Miquel Alongina hi elabora una proposta de cuina volcànica, de mercat i tradicional, elaborada amb productes de proximitat.

Quin ingredient no falta mai a la seva carta?

El producte de temporada dels productors locals. La unió entre els productors i els restauradors és molt important, per a nosaltres.

Quin ingredient li falta per tastar i se’n mor de ganes?

Em falta tastar molts productes de la cuina asiàtica.

El viatge gastronòmic de la seva vida seria…

Recórrer tot Àsia, sobretot l’Índia.

De quin plat li agradaria haver-ne estat l’autor?

De tots els plats de què gaudeixo amb delit quan els tasto.

Quin dels seus plats és el que més la representa?

Tots els nostres plats ens representen perquè són fruit de l’esforç de tot l’equip.

Què diria que és la sal de la vida?

Gaudir en tot moment d’allò que fas.

A qui tiraria els plats pel cap?

A tothom que no sigui capaç de respectar els altres.

Quin és el seu personatge preferit i què li cuinaria?

M’agraden tots els cuiners i les cuineres que han obert la cuina catalana al món. Els cuinaria una cua de vedella amb cremós de patata mora, rossinyols i salsa de ratafia.

La primera recepta que va cuinar va ser…

Quan era petit, després de la matança del porc, que la fèiem a casa. Amb el  porc que va engreixar la mare i els naps negres de l’hort del pare vaig cuinar un costelló amb naps negres.

Qui va ser el seu mestre als fogons? Què en va aprendre?

Els meus mestres han estat totes les persones que m’han envoltat; d’elles n’he après tots els secrets, petits i grans, de la seva cuina.

Què trobarem al seu restaurant que no trobem en cap altre?

A la Font Moixina trobareu productes de proximitat cuinats al bell mig del parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa.

La truita de patates, amb ceba o sense?

Amb ceba, poc feta i molt sucosa.

Si l’hi convidem, quin restaurant triaria?

Qualsevol on gaudeixin fent l’ofici.

És dels que s’ofega en un got d’aigua o bé l’aigua l’inspira ?

Quan superem les dificultats ens fem més forts i capacitats per tirar endavant els nostres reptes.

Què desperta el seu esperit volcànic?

Per a mi, esperit volcànic és pertànyer amb orgull al col·lectiu de Cuina Volcànica de la Garrotxa, una manera de fer i sentir de tots els cuiners que en formen part des de fa més de 25 anys.

 

Font Moixina

Paratge de la Moixina, s/n. Olot (Garrotxa). Tel. 972 26 10 00. www.fontmoixina.com.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: