Hotel Tapa Tour, un projecte adherit a 'Catalunya, regió europea de la gastronomia 2016', presenta la primera ruta-concurs de tapes d'autor per hotels urbans del territori nacional. La primera edició d'aquesta iniciativa tindrà lloc del 6 al 17 d'abril i comptarà amb la participació de 30 hotels de 4 i 5 estrelles dels barris barcelonins de l'Eixample, Ciutat Vella, Sant Martí, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.
La iniciativa s'ha creat amb la intenció de promoure la gastronomia hotelera a través d'un element com les tapes, arrelat a la nostra cultura. L’objectiu de l'Hotel Tapa Tour és fer sortir la restauració hotelera al carrer i demostrar que "els hotels també són gastronomia", tal com indica el lema del projecte.
Durant els dies de celebració d'aquesta festa gastronòmica, cada hotel oferirà al públic dues tapes diferents: una tapa a concurs, que serà valorada per un jurat professional i un de popular, i una tapa solidària (fora de concurs), que destinarà els seus beneficis a la causa social o ambiental escollida per cada establiment. El preu de cada tapa, juntament amb la beguda, serà de 4 o 8 €.
El jurat professional del concurs atorgarà els premis ala Millor Tapa Tradicional, Millor Tapa Avantguardista i Millor Tapa Sostenible. El jurat popular (format pel públic assistent), podrà triar la Millor Tapa Popular entre les tapes presentades a concurs votant presencialment a cadascun dels hotels de la ruta.