Malquerida & Food és un recorregut gastronòmic que consisteix a tastar plats d'origen llatinoamericà acompanyats amb la cervesa roja fresca Malquerida, creada pels mestres cervesers Damm Ferran Adrià i el seu germà, Albert Adrià.
La Malquerida és la primera cervesa pensada per acompanyar elaboracions inspirades en la cuina llatina i els seus sabors picants, àcids, intensos i afruitats. S'elaborada amb flor de Jamaica, taronja, blat, malt d’ordi i blat de moro.
En aquesta ocasió, 19 restaurants barcelonins de cuina llatina hi participaran elaborant plats típics de Mèxic, el Perú, Veneçuela, el Brasil, el Salvador i l'Argentina. Catorze d'ells faran un "platet" llatí acompanyat de la Malquerida per 6 €, com sopa de guisat amb mole, tacos de 'cochinita pibil', arepa de pollastre i curri o 'pupuses' dolces, entre molts altres. Al mateix temps, cinc dels restaurants oferiran menús complets de dos plats amb dues cerveses Malquerida, que oscil·laran entre els 25 i els 35 €.