Tossa torna a ser la capital del cim i tomba, per quinzè any consecutiu. Tot el mes de setembre, les taules dels restaurants d’aquesta vila marinera uneixen esforços per promocionar aquest plat tan típic de Tossa i donar-lo a conèixer.
Els restaurants que participen en aquesta campanya són membres del col·lectiu Cuina Tradicional Tossenca. Aquest grup de setze restauradors ha fet una gran tasca per recuperar, donar a conèixer i reivindicar la cuina de Tossa de tota la vida, la dels plats que cuinaven les nostres àvies o els que s’havien transmès dels patrons de barca als joves mariners.
El cim i tomba és un dels plats més arrelats a la tradició marinera de Tossa, un plat de barca que els antics pescadors solien preparar a bord quan havien de passar moltes hores a la mar. La majoria de restauradors el preparen amb rap, rèmol i bastina (rajada o escrita), però també amb altres peixos que tinguin la carn forta, i segueixen la recepta original dels pescadors, per bé que cada cuiner mira de fer-se-la una mica seva.