Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Peix abundant a les nostres costes, però poc apreciat a l’hora de dur-lo a taula, bàsicament perquè la seva alimentació i la seva carn, tova, fan que desprengui una olor desagradable, com la llíssera, si no es té la precaució d’esbudellar-lo ràpidament. La boga és parenta de les orades, però de forma més allargada, ulls més grans, mida menor —supera el pam en les més grans—, i amb quatre línies grogues longitudinals sota la línia lateral —no confondre-la amb la salpa, que és més alta. Viu en moles mar endins, cosa que fa que sigui habitualment capturada a l’encesa i, per tant, considerada erròniament com a peix blau. Potser per això el receptari tradicional d’aquest peix a casa nostra no sol anar gaire més enllà de la fritada, la brasa o el guisat amb un fons de ceba, mentre que les cuines populars de l’est mediterrani el valoren una mica més.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: