Nascuda al municipi tarragoní de Constantí fa 23 anys, Alèxia Pascual es va fer coneguda a casa nostra gràcies al seu pas pel talent show musical de TV3 Eufòria, on va arribar a la final. Formada en cant, en hip-hop i en dansa contemporània, l'artista també ha estudiat teatre musical a l'Institut del Teatre. El seu darrer èxit professional ha estat encarnar el paper de Blanca a l'obra Mar i cel, de Dagoll Dagom.
Un restaurant
Alèxia Pascual no ho dubta ni un segon quan se li pregunta pel restaurant on més bé s'ho passa: "És un restaurant petitó de Gràcia anomenat Suguru Sushi. És molt acollidor i amb una qualitat gastronòmica excel·lent. La relació preu-qualitat està molt equilibrada i el tracte del personal fa que et sentis a casa. El vaig descobrir per casualitat caminant un dia pel barri amb una amiga". "Des de llavors s'ha convertit en un dels meus llocs preferits de Barcelona. Per mi el seu plat estrella són els niguiri de toro amb foie", recomana.
Passió per les crispetes
Tot i que li agrada tant la cuina japonesa, el seu pecat gastronòmic més habitual és molt més nostrat. "Les crispetes. M'encanta el pla de pel·li i crispetes, xerrada amb amigues i crispetes, passeig i crispetes, etc. Les crispetes són sempre un bon acompanyant per a moltes situacions i això és el que fa que em temptin sovint", explica. "Per aquest motiu, intento controlar els cops per setmana que en menjo i fer-ho quan sé que és una ocasió molt especial", reconeix. Quan li toca triar un plaer dolç, en canvi, opta per un gran clàssic: "Els coulants de xocolata m'apassionen, inclús els congelats de poca qualitat. Per això, tan sols em permeto menjar-los quan vaig a algun restaurant i hi són a la carta. Mai en compro per tenir-ne a casa".
Anar a comprar
Per bé que es permet aquests capricis, l'artista tria les botigues d'Ametller Origen per fer salut. "Soc amant de la fruita i allà n'hi ha de tot tipus, sempre fresca i normalment de proximitat. A més, venen productes ecològics que no sols trobar en altres establiments. També hi tenen una gran quantitat de menjar cuinat que és boníssim i em va molt bé quan he de dinar al teatre i no he tingut temps de cuinar", assenyala. Malgrat que li agrada la fruita, no li passa el mateix amb tota la verdura: "Odio les bajoques o, com en diuen a Barcelona, la mongeta tendra. Des de petitona que no m'agraden gens… La meva mare, quan jo anava de colònies, els deia que era al·lèrgica perquè no me'n donessin. Aquestes coses que fan sempre les mares per salvar-nos...".
Visca la pasta!
Però si ha de triar un plat preferit per menjar i per cuinar, Pascual no dubta. "Soc una apassionada de la pasta, en totes les seves formes i combinacions. Difícilment trobo un plat de pasta que no m'agradi, sempre és un encert", explica. "La meva preferida és la carbonara original, la recepta que es fa amb ou i guanciale, tot i que la meva especialitat a la cuina és la bolonyesa tradicional, amb carn picada i tomàquet fregit. No és un plat gaire sofisticat, però no soc una gran cuinera i sé que amb la pasta a la bolonyesa m'asseguro que els convidats quedaran contents", confessa.
Un viatge
Com a bona amant de la pasta que és, el seu viatge gastronòmic més recordat va ser a Roma. "Vaig gaudir com una nena petita", rememora. "Pasta boníssima i autèntica. Hi tornaria, sens dubte", assegura. "També he de dir que quan quedo amb els amics ens uneix la gastronomia japonesa i anar a menjar sushi és una bona excusa per retrobar-nos. Ja que a casa no en mengem, ajuntar-nos i menjar sushi és el pla ideal", afirma.