5 coses que no sabies de les arepas

Si voleu conèixer aquest plat més a fons no us perdeu aquestes curiositats

Arepa

Arepa

Les arepas són un aliment elaborat amb farina de blat de moro, aigua i un pessic de sal, però són veneçolanes o colombianes? A continuació us exposem cinc dades que no us deixaran indiferents.

  • 'Arepas' és una de les maneres d'anomenar-les, ja que reben diferents noms com 'tortilla' o 'changa'. Fins i tot alguns dels primers conqueridors que van anar a les Amèriques les anomenaven 'discos solars', batejades així per José de Acosta, filòsof i jesuïta del s. XVI. 
  • Tenen un origen misteriós, ja que són típiques a Veneçuela i Colòmbia i ambdós paísos se n'atribueixen l'origen. És un producte que preparaven els indígenes, quan ambdues nacionalitats compartien territori. La història, però, no ha pogut determinar una nacionalitat concreta d'aquest plat, però sí que ha estimat que la presència de blat de moro va ser 200 anys abans a Colòmbia que a Veneçuela i que el nom 'arepa', pa de blat, va ser escoltat primer a Veneçuela, tot i que aspectes que es consideren insuficients per extreure'n una conclusió. 
  • Anomenem 'arepas' tots els plats que porten aquesta massa de blat, però el farciment pot ser molt divers. N'hi ha de pollastre amb maionesa i alvocat, d'ous 'revoltosos' amb ceba, tomàquet i sal, de carn desfeta amb fesolets negres i plàtan fregit i un llarg etcètera. De manera que es poden fer tant per dinar com per sopar o per esmorzar.
  • Les arepas també són un plat tradicional de les Illes Canàries, sobretot a Santa Cruz de Tenerife, a causa dels fluxos migratoris entre les illes i Veneçuela en el passat. 
  • El segon dissabte de setembre se celebra el Dia Mundial de l'Arepa des de 2012, impulsat per Venezolanos en el Mundo per posar en valor la seva gastronomia.

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.