5 coses que no sabies dels 'poke bowls'

Coneix les particularitats del plat de moda

Poke bowl

Poke bowl

Els 'poke bowls' són principalment una combinació de peix cru marinat sobre una base d'arrós o quinoa, juntament amb ingredients frescos com ara algues, cogombre o alvocat. Us exposem algunes de les seves curiositats:

  • És d'origen hawaià, va ser inventat pels pescadors que necessitaven menjar alguna cosa ràpida i fàcil de preparar mentre treballaven i que a més complementés el peix que havien pescat.
  • El seu nom és una composició de 'poke', que significa 'tallar a trossets' en hawaià, per la forma en què es preparen els aliments, i 'bowl', que és 'bol' en anglès, pel recipient on es menja. 
  • La seva popularitat va començar a créixer als anys 70 del segle passat, però no ha sigut fins als darrers anys que s'ha disparat el seu consum al món occidental, sobretot a ciutats com Los Angeles i Nova York. Aquí, va arribar el 2017. Dues possibles causes d'aquesta moda va ser l'afirmació de l'expresident nord-americà Barack Obama que aquest plat l'apassionava, i l'altra, Instagram, la xarxa social fotogràfica per excel·lència, que aprofitant el joc de colors d'aquest plat en reuneix més de 220.000 publicacions.
  • És un plat 'costumitzable', els restaurants no ofereixen una recepta tancada d'aquest, sinó que s'han d'escollir els tres elements que la formen i a part hi ha múltiples varietats: la base, pot ser arròs cuinat amb mirin, arròs integral, quinoa, mesclum d'amanida o fins i tot cigrons o llenties; la proteïna, des de tonyina, salmó, fins a pollastre o tofu, i el 'topping', entre diferents verdures de temporada. És per això que diuen que alguns 'poke bowls' tenen influència japonesa, ja que fan servir ingredients típics del sushi disposats d'aquesta manera.  
  •  A més a més de ser lleuger i saborós, té un alt valor nutricional. El peix ens aporta proteïnes i àcids grassos essencials; l'arròs conté hidrats de carboni, i la verdura aporta fibres, vitamines i minerals. A part d'això, inclou alguns 'superaliments', és a dir, que en petites quantitats ens ofereixen un alt nivell de micronutrients, com les algues, el peix cru o les llavors.

 

 

 

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.