Com fer la massa de pizza perfecta

Massa de pizza

Massa de pizza

Sempre s’ha dit que el secret està a la massa, i, de fet, és ben cert. Tot i ser una recepta de les més senzilles, la qualitat de la base de la pizza determinarà el resultat final de l’elaboració.

Heu de tenir molta paciència a l’hora d’obtenir la massa perfecta. A molts llibres de cuina trobareu una recepta que us ensenyarà a fer una bona massa de pizza. Quan ja tingueu molta pràctica a l’hora de fer-la, podeu alterar la recepta afegint-hi espècies per fer-la més interessant, com per exemple orenga, comí, pebre vermell o fins i tot curri. Feu volar la imaginació!

Mentrestant, seguiu aquests consells i obtindreu uns resultats professionals!

  • No la pasteu molt, ja que activareu el gluten i us quedarà una massa molt elàstica que us donarà molts problemes per estirar-la.
  • Cal que la deixeu fermentar, és un pas essencial per tal que el llevat que heu incorporat a la massa faci la seva funció i la massa quedi esponjosa. L'heu de deixar reposar en un bol tapat a 37 ºC fins que dobli la seva mida.
  • MAI no utilitzeu impulsor com a llevat fresc, no és el mateix. L’impulsor està format per àcid cítric i bicarbonat sòdic, mentre que el fresc està compost de llevats naturals, que són petits microorganismes anomenats 'Saccharomysses cervisae'.

Després que la massa hagi fermentat, ja la podeu estirar. Agafeu-la i estireu-la amb un corró empenyent-la cap als costats. Per tal que no s’enganxi a la taula, hi podeu posar una mica de farina a la superfície (vigileu, se n’ha de posar molt poca, ja que la massa l’absorbirà i s’assecarà o quedaran grumolls de farina fora de la massa que no desapareixeran en coures i són molt desagradables en boca).

Una massa ben esponjosa i al punt

Si voleu que la massa quedi ben esponjosa, un cop tingueu fet el disc torneu-lo a deixar fermentar amb un drap a sobre perquè no s’assequi i després poseu-hi els ingredients. Podeu ser originals amb la massa, ja que no totes tenen forma plana i rodona. Per exemple, a Nàpols i Bari és molt típica la pizza calzone. Els ingredients són els mateixos que els de la pizza convencional però la massa es plega amb tots els ingredients al seu interior.

Quan ho tingueu tot preparat heu de passar al següent pas: coure-la. Un dels detalls més importants per fer una pizza excel·lent és tenir el forn preescalfat a 250 ºC. Si és de massa fina, tarda entre 10 i 15 minuts a estar a punt, però com que cada forn és un món i funciona diferent, el millor és que la vigileu vosaltres mateixos.

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.