La coradella de Molins de Rei és el Plat Favorit dels Catalans 2018

El plat molinenc s'ha imposat en la final al rossejat del delta de l'Ebre

Coradella de Molins de Rei

Coradella de Molins de Rei Mariona Villavieja

Ja sabem quin és el plat guanyador de la tercera edició del concurs El Plat Favorit dels Catalans, després de quatre setmanes de votacions durant les quals s’han emès més de 55.000 vots. El primer lloc ha estat per la coradella de Molins de Rei, que s’ha imposat en la final al rossejat del delta de l’Ebre.

D’aquesta manera, la coradella agafa el relleu del pollastre i capó del Prat, guanyador del 2017 i de l’escudella i carn d’olla, que va ser el plat favorit dels catalans el 2016.

Al Fòrum Gastronòmic de Girona

El resultat del concurs s’ha anunciat al Fòrum Gastronòmic de Girona, amb la presència dels dos cuiners que han preparat els dos plats finalistes: German Puiggarí, del bar Diana de Molins de Rei, i Xavi Montañés, del restauant La Tancada, d’Amposta. Tots dos han cuinat plats que, com els 10 restants que participaven en l’edició d’enguany, formen part del receptari local de diverses poblacions i territoris del país. Durant l’acte de proclamació, Josep Sucarrats, director de la revista CUINA, i Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, han destacat la implicació de tot el territori i la participació de tothom, un any més, per trobar el Plat Favorit dels catalans, un concurs que ja està totalment consolidat.

Els resultats, a l'Estat de Gràcia

Com en les edicions anteriors, els resultats de les diverses fases del concurs s’han anunciat cada dimecres en directe al programa ‘Estat de Gràcia’, de Catalunya Ràdio, mitjà col·laborador del concurs. A més, entre tots els qui han votat al web www.cuina.cat/platfavorit s’han sortejat centenars de premis cada setmana (àpats a restaurants, estades a allotjaments, subscripcions a la nostra revista, estris de cuina...).

Els plats participants

Aquests són els plats que han participat en l’edició d’enguany i els restaurants que els han elaborat:

> La coradella i els esmorzars de traginers

REVISTA CUINA

portada 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Receptes amb llenega

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

portada 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Receptes amb llenega

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat