Marc Ribas: "El cim-i-tomba és el plat més brutal d'aquella cuina marinera que es fa a bord"

El mediàtic cuiner no es pot resistir al cim-i-tomba del Restaurant Bahía de Tossa de Mar

Marc Ribas

Marc Ribas

Marc Ribas és un autèntic apassionat de la cuina catalana, i el cim-i-tomba del restaurant Bahía de Tossa de Mar li ha robat el cor. Per a ell, aquest és el millor plat dels que concursen al Plat Favorit dels Catalans. "El cim-i-tomba és el plat més brutal d'aquella cuina marinera que es fa a bord, que lliga amb l'allioli i que té la bondat que es fa amb peix de descartament", ens explica. Personalment, li agrada més amb bastina (rajada), perquè és més gelatinosa.

Cuina i televisió
En Marc es va fer conegut quan va començar a presentar el programa 'Cuines' de TV3. Després, i també a la televisió nacional de Catalunya, va començar a conduir el concurs 'Joc de cartes', en què quatre restaurants amb el mateix tipus de cuina competeixen per determinar quin és el millor. Tota aquesta faceta mediàtica la compagina amb la feina de xef a La Taverna del Ciri, el restaurant que té a Terrassa.

Busquem el Plat Favorit dels Catalans
Després de dues edicions en què es van coronar vencedors l'escudella i carn d'olla i la recepta feta amb a la IGP Pollastre i Capó del Prat (confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida), aquest 2018 12 plats competeixen novament pel títol de Plat Favorit dels Catalans. Enguany volem que torneu a decidir entre 12 plats tradicionals d'àrees geogràfiques ben concretes.

El concurs es farà entre el 22 d'octubre i el 19 de novembre i es dividirà en quatre fases. En la primera fase, que tindrà lloc del 22 al 31 d'octubre, competiran els 12 plats. D'aquests, només se'n classificaran quatre, que seran els que s'enfrontaran en les dues semifinals del concurs (la primera serà del 31 d'octubre al 7 de novembre, i, la segona, del 7 al 14 de novembre). La gran final enfrontarà durant una setmana els plats classificats en les dues semifinals. El vencedor es farà públic el dilluns 19 de novembre, a les 15.30 h, al Fòrum Gastronòmic de Girona.

Ja podeu dir-hi la vostra i votar a cuina.cat/platfavorit.

> El cim-i-tomba, el plat més tradicional de Tossa de Mar

REVISTA CUINA

portada 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Receptes amb llenega

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

portada 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Receptes amb llenega

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat