El Plat Favorit de Màrius Serra és el poke bowl

El plat hawaià forma part de la literatura de l'autor

Màrius Serra

Màrius Serra

L'escriptor Màrius Serra ho té clar: El poke bowl és el seu Plat Favorit. De fet, aquest àpat hawaià ja formava part del seu univers des de fa temps: En el llibre "Res no és perfecte a Hawaii" (2016), hi apareixen els collarets de flors, els hula, els còctels i, evidentment, els pokes com a especialitat gastronòmica de Hawaii, que ràpidament ens transporten a l'Illa. Aquell mateix any, quan just es començava a introduir aquest plat en el nostre país, va escriure l'article "Poké, poké, poké (sense món)" a 'La Vanguardia'. Serra feia una crítica a les persones enganxades al mòbil, com els caçadors de Pokémon, i afirmava que "el millor d'aquest poké mundial és que no queda reclòs als límits d’una pantalla tàctil, sinó que després del tacte apel·la a les papil·les gustatives."

Lletres i enigmes

L'escriptor i periodista ha dedicat la seva vida a les lletres, redactant articles i llibres com "Mon Oncle" (1994), amb què es va donar a conèixer, o "Plans de Futur" (2012), on relata l'entorn familiar del matemàtic Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, i també divulgant-los en el programa "Alexandria" del Canal 33. Una altra faceta de l'autor són els seus enigmes i mots encreuats que promouen la llengua i animen tothom a participar-hi. Cada dia, desperta els oients de Catalunya Ràdio amb un nou "Enigmàrius". Acaba de publicar 'La novel·la de Sant Jordi' (Editorial Ara Llibres)

Busquem el nou Plat Favorit dels Catalans

CUINA celebra el concurs "El Plat Favorit dels Catalans" des del 2016, entre diverses propostes gastronòmiques tradicionals. Enguany, busquem quin és el plat internacional que més agrada a Catalunya, amb propostes procedents de Veneçuela, Itàlia, el Liban i el Japó. T'animem que hi participis i que optis a guanyar premis com àpats a restaurants, entrades a hotels i lots de productes que se sortejaran entre els votants.

El concurs es farà fins al 20 de novembre i el plat guanyador es farà públic el 20 de novembre, a les 16.45 h, al Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.