Per què els tacos són el plat de moda a Barcelona?

Aquest plat triomfa a la capital catalana

Tacos

Tacos

Els tacos són un plat típic de la gastronomia mexicana. Es tracta de tortillas de blat de moro que envolten un farcit normalment de carn, espècies i salsa. A Barcelona fa anys que en podem menjar, però ara triomfen més que mai. Us en revelem alguns dels motius. 

  • Perquè Barcelona és una ciutat gastronòmica, amb més de 7.400 bars i restaurants, motiu que facilita que aquest plat mexicà hi sigui benvingut. De fet, el 30% dels restaurants de la Ciutat Comtal són de cuina internacional. 
  • Ja ho sabem, el temps és or en una ciutat; les distàncies són més llargues, i el ritme és més accelerat. Per això menjar ràpid i de qualitat és una gran opció.   
  • La gastronomia mexicana, a diferència de la catalana, no distingeix entre preparacions de temporada o dates festives, de manera que els tacos es poden menjar i preparar tot l'any
  • Diguem-ho clar: el seu sabor ens enamora. Potser perquè el farcit es cuina molt lentament, cosa que fa que resulti molt tendre, ben gustós i amb el toc d'espècies adient, o perquè els ingredients han pogut barrejar-se bé entre ells. 
  • Perquè, tot i que no a tothom li agrada el picant, en els darrers anys els tacos s'han adaptat per satisfer tots els gustos, de manera que en moltes cartes de restaurants ens indiquen diferents nivells de picant i alguns dels tacos fins i tot ni en porten.
  • Són barats, i, per tant, més assequibles. De fet, se'n poden trobar tant a cadenes de menjar ràpid com a restaurants gurmet. 
  • És innegable: l'humor amb què està vinculat el menjar desperta la curiositat de molts comensals. El nom dels tacos no és simplement un llistat dels ingredients que porten, sinó que molts utilitzen la lingüística grollera per fer-los més divertits: "chingado", "pendejo", "huevón"... són alguns dels adjectius que poden posar nom a aquests plats. Què millor que un "taco" per definir un "taco"?

Els tacos participen en el Plat favorit dels catalans. Participa-hi i decideix si vols que guanyin els tacos, o ets més fan dels altres plats. Pots optar a guanyar premis com àpats a restaurants, estades a hotels i lots de productes. Recorda que el concurs s'acaba el 20 de novembre i que el plat guanyador es farà públic aquest mateix dia, a les 16.45 h, al Fòrum Gastronòmic a Barcelona. 

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.