Plat Favorit 2017

DOP Avellana de Reus

Una fruita seca de gran qualitat i de fama històrica

DOP Avellana de Reus

DOP Avellana de Reus

La fama d'aquesta fruita seca es remunta als temps d'Escaladei, quan els monjos de la cartoixa preparaven una crema coneguda com 'avellanat'. Molts anys després, l'avellana s'ha convertit en l'ingredient de moltes receptes dolces i en el secret de molts mestres del romesco. Ara bé, cap d'aquestes preparacions no pot competir amb la combinació d'avellana i xocolata, ja sigui trinxada o sencera.

La producció d'aquesta fruita seca és una de les més notables de Catalunya i, de les seves cinc varietats, la negreta és la més cultivada. La seva qualitat ve determinada pel diàmetre, i sempre han d'estar calibrades o crivellades.

 

Zona de producció

Comarques del Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Priorat, la Conca de Barberà i la Terra Alta.

Varietats

Negreta, pauetet, gironella, morella i culplana.

Característiques

Es poden trobar amb closca, en gra o torrada. Sempre han de tenir uns diàmetres determinats.

Comercialització

Les trobareu envasades i etiquetades amb el logotip propi de la DOP Avellana de Reus i el símbol de Denominació d'Origen Protegida.

Consell regulador

Pg. de Sunyer, 4-6. 43202. Reus. Tel. 977 32 81 03. info@avellanadereus.cat. www.avellanadereus.cat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat