Plat Favorit 2017

DOP Oli de l'Empordà

Sucs d'oliva aromàtics i de gust molt característic

DOP Oli de l'Empordà

DOP Oli de l'Empordà

Les oliveres són un dels elements del paisatge empordanès, un arbre que vam heretar d'un dels antics (molt antics) habitats de la zona: grecs i romans. Amb varietats com l'argudell, corivell, llei de Cadaqués (verdal) i arbequina, els olis que formen part de la DOP Oli de l'Empordà destaquen per ser saborosos i aromàtics.

Ideals per gaudir amb el pa amb tomàquet o per cuinar, el seu gust no passa desapercebut: amarg i picant d'intensitat mitjana, que pot recordar a l'ametlla, l'anís, el fonoll, el tomàquet o la carxofa, segons la varietat.

 

Zona de producció

Comarques de l'Alt Empordà i del Baix Empordà i alguns municipis del Gironès i el Pla de l'Estany.

Varietats

Argudell, corivell i llei de Cadaqués són autòctones de l'Empordà. També el trobareu de varietat arbequina.

Característiques

Oli d'oliva verge extra transparent i sense terbolesa si es comercialitza filtrat. És molt gustós i aromàtic, i destaca pel seu punt d'amargor i picantor, que s'equilibra gràcies al gust afruitat.

Comercialització

Sempre estarà etiquetat amb el logotip de la DOP Oli de l'Empordà i el comunitari de la Denominació d'Origen Protegida.

Consell regulador

C/ Nou, 48, 2n. 17600. Figueres. Tel.: 972 50 30 88. oli@altemporda.org. www.oliemporda.cat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat