Plat Favorit 2017

DOP Oli de Terra Alta

L'or líquid de la comarca, d'aromes característiques

DOP Oli de Terra Alta

DOP Oli de Terra Alta

El color groguenc de l'oli de la DOP de Terra Alta és una de les seves característiques més rellevants, així com la seva aroma, que recorda a l'ametlla i la nou verda. Majoritàriament es produeix amb la varietat empeltre, tot i que també se n'elabora amb les varietats arbequina, morruda i farga.

És un oli d'oliva verge extra, transparent i sense terbolesa, que és més amarg i picant al principi de la temporada i més dolç a mesura que aquesta avança. De fet, per reduir-ne l'acidesa en molts casos les olives no es deixen caure al terra i es molen ràpidament.

 

Zona de producció

Municipis de la Terra Alta i alguns de la Ribera d'Ebre.

Varietats

Principalment empeltre, però també arbequina, morruda i farga.

Característiques

És de color groguenc, d'intensitat entre lleugera i mitjana, amb una gamma aromàtica que recorda a l'ametlla i a la nou verda i tenen un punt d'amarg i picant.

Comercialització

Es ven en envasos de fins a 5 litres i a l'etiqueta hi ha d'aparèixer el logotip de la DOP Oli de Terra Alta i el símbol comunitari de DOP.

Consell regulador

C/ Povet de la Plana, s/n. 43780 Gandesa. Tel.: 977 420 474. info@dopoliterraalta.com. www.dopoliterraalta.com

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat