El territori és un dels factors clau en l'elaboració dels productes amb DOP i IGP, i l'oli del Baix Ebre-Montsià no n'és una excepció. En el seu cas, el marca el clima de les dues comarques on es conrea -les de més tradició en producció d'oli de Catalunya-, caracteritzat pels hiverns suaus i el vent fort i sec. Aquest fet contribueix a la producció d'un oli d'alta qualitat, transparent i de color variable segons l'època, i de gust afruitat al principi de la campanya i dolç al final.
Zona de producció
Municipis del Baix Ebre i el Montsià.
Varietats
Morruda o morrut, sevillenca i farga.
Característiques
És oli d'oliva verge extra, transparent i de colors que varien segons l'època de recol·lecció i la situació geogràfica, que van del groc verdós al groc daurat. Són gustosos i aromàtics, afruitats a principis de campanya i més dolços quan aquesta avança.
Comercialització
A l'etiquetatge hi trobareu el logotip propi de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià i el símbol de Denominació d'Origen Protegida.
Consell regulador
Ctra. Raval de Crist, s/n. 43500. Tortosa. Tel.: 977 58 12 12. info@acobem.com. www.acobem.com