Plat Favorit 2017

DOP Pera de Lleida

Una fruita marcada pel clima de les terres de Ponent

DOP Pera de Lleida

DOP Pera de Lleida

Dolces, més sucoses i més aromàtiques. Així és la Pera de Lleida, una fruita marcada pel microclima que es genera a la seva zona de producció, el Pla d'Urgell i municipis de les comarques circumdants. Se'n cultiven tres varietats: llimonera, blanquilla i conference, totes de categoria comercial extra i primera destinades al consum fresc.

A més de la dolçor i l'aroma, les peres de la varietat conference també destaquen pel seu 'russeting' menys uniforme. Ens expliquem: el 'russeting' són els defectes visuals en peres i pomes de tonalitat marronosa. Així, doncs, aquestes peres tenen un aspecte més rústic i autèntic, lluny de la perfecció amb què es comercialitzen moltes fruites del mercat.

 

Zona de producció

Municipis del Pla d'Urgell i d'altres de les Garrigues, la Noguera, el Segrià i l'Urgell.

Varietats

Llimonera, blanquilla i conference.

Característiques

Són dolces, ja que contenen un manjor nivell de sucres, sucoses i molt aromàtiques. De la varietat conference també cal destacar que són d'aspecte més rústic gràcies al seu 'russeting' menys uniforme.

Comercialització

Normalment es comercialitza envasada, seguint les consignes del Consell regulador. Sempre hi haurà d'aparèixer el logotip de la DOP Pera de Lleida i el símbol comunitari de DOP.

Consell regulador

Av. de Tortosa, 2, oficina 10, edifici Mercolleida. 25005. Lleida. Tel.: 973 22 01 49. peradelleida@peradelleida.es. www.peradelleida.es

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat