Plat Favorit 2017

IGP Llonganissa de Vic

L'embotit més tradicional del centre de Catalunya

IGP Llonganissa de Vic

IGP Llonganissa de Vic

La Llonganissa de Vic s'elabora amb carn de porc i cansalada i es condimenta, únicament, amb sal i pebre en gra. El procés d'elaboració és delicat i curós: se seleccionen les carns magres, es pica la carn i la cansalada es talla a daus, se'n fa una pasta i es deixa macerar a les cambres frigorífiques durant 48 hores com a mínim. Quan ja s'ha embotit, s'assaona i es deixa assecar durant 45 dies.

Aquest procés dona com a resultat un producte únic, de color vermellós, i en què la cansalada és visible. És ideal per a un entrant i per degustar amb paciència, ja que els mètodes d'assaonament i el clima de la zona fan que es desenvolupi una capa fúngica que li atorga un sabor i una aroma molt característics.

 

Zona de producció

Principalment s'elabora a la zona de la Plana de Vic, a la comarca d'Osona.

Característiques

L'embotit és de forma cilíndrica, amb diàmetres que oscil·len entre els 35 i els 90 mm. La capa exterior és de color blanquinós, a causa dels fongs que es desenvolupen durant l'assaonament, i en tallar-la presenta un color vermellós, amb la cansalada i el pebre en gra visibles.

Comercialització

Sempre duran una etiqueta amb el nom "Llonganissa de Vic. Indicació Geogràfica Protegida" i el logotip de la IGP.

Consell regulador

Rda. St. Pere 19-21, 5è 6a. 08010. Barcelona. Tel.: 93 268 42 63. info@llonganissadevic.cat. www.llonganissadevic.cat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat