Plat Favorit 2017

IGP Vedella dels Pirineus Catalans

Carn de qualitat i tendra de la raça Bruna

 Vedella dels Pirineus Catalans

Vedella dels Pirineus Catalans

Els bistecs i entrecots dels Pirineus tenen un gust especial. Els el dona la vaca de raça Bruna, una vaca pròpia de les comarques pirinenques i prepirinenques que queda protegida per la IGP Vedella dels Pirineus Catalans. La carn que se n'obté és de gran qualitat, tendra i amb unes propietats organolèptiques excepcionals.

Les tècniques de producció en són un factor important. Els vedells s'alimenten principalment amb la llet de les seves mares, a més d'herba i gra mòlt. El sacrifici i la maduració de la carn són també punt clau del procés, ja que ajuden a obtenir una carn més sana, amb més minerals i vitamines i menys greix.

Un producte de gust especial, que es notarà en bistecs i entrecots, així com en elaboracions com el tall rodó o el fricandó.

 

Zona de producció

Els vedells han d'haver nascut a les comarques pirinenques i prepirinenques: l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès, el Ripollès i la Val d'Aran, així com alguns municipis de les comarques de l'Alt Empordà, el Bages, la Noguera, Osona i el Pla de l'Estany.

Races

La raça Bruna dels Pirineus és la principal, però també comprèn les races de 'charolais' i la 'limousine', i els encreuaments entre aquestes tres races.

Característiques

L'alimentació dels vedells està marcada per la llet de la seva mare, l'herba i el gra mòlt. Les tècniques de sacrifici i maduració ajuden a aconseguir una carn més sana i gustosa, amb propietats diferenciadores. El color d'aquesta carn va del rosat al vermell, i el seu greix oscil·la entre el blanc i el crema. La maduració ha de ser de set dies, com a mínim, i és el que aporta, finalment, aquesta tendresa tan característica a la carn.

Comercialització

La traçabilitat i l'etiquetatge són individualitzats, certificats i garantits. En tots els casos es podrà veure a les etiquetes el logotip de la IGP i el símbol europeu d'Indicació Geogràfica Protegida.

Consell regulador

Partida de St. Esteve, 6. 25700. La Seu d'Urgell. Tel.: 973 35 39 84. igp@vedellapirineus.cat. www.vedellapirineus.cat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat