Plat Favorit 2017

Toni Cruanyes: "L'Arròs del Delta és el millor que hi ha"

El presentador del 'TN vespre' destaca la qualitat de l'arròs ebrenc

Toni Cruanyes, presentador del 'TN vespre' de TV3

Toni Cruanyes, presentador del 'TN vespre' de TV3

El periodista Toni Cruanyes és concís a l'hora de parlar de l'Arròs del Delta de l'Ebre i afirma que és "el millor que hi ha". De fet, ens explica que "l’Ebre és la meva terra d’adopció" i que l'arròs no el gaudeix només en les receptes més típiques, i per això precisa: "Me’l menjo amb peix i marisc o verdures, i també me’n bec el licor per postres".

Internacional

Avui dia el veiem cada nit al 'TN vespre' de TV3, però abans també l'havíem vist com a corresponsal de la mateixa cadena a Londres i a París.

La seva carrera periodística comença el 1999, al Servei Mundial de la BBC i també ha participat en programes de ràdio a RAC1 i va ser director adjunt del diari 'Avui'. La seva cara més desconeguda és la d'escriptor, tot i que el 2012 va obtenir el Premi Joan Fuster d'assaig per l'obra 'Un antídot contra l'extrema dreta'.

Busquem el Plat Favorit dels Catalans
Després de dues edicions en què es van coronar vencedors l'escudella i carn d'olla i la recepta feta amb a la IGP Pollastre i Capó del Prat (confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida), aquest 2018 12 plats competeixen novament pel títol de Plat Favorit dels Catalans. Enguany volem que torneu a decidir entre 12 plats tradicionals d'àrees geogràfiques ben concretes.

El concurs es farà entre el 22 d'octubre i el 19 de novembre i es dividirà en quatre fases. En la primera fase, que tindrà lloc del 22 al 31 d'octubre, competiran els 12 plats. D'aquests, només se'n classificaran quatre, que seran els que s'enfrontaran en les dues semifinals del concurs (la primera serà del 31 d'octubre al 7 de novembre, i, la segona, del 7 al 14 de novembre). La gran final enfrontarà durant una setmana els plats classificats en les dues semifinals. El vencedor es farà públic el dilluns 19 de novembre, a les 15.30 h, al Fòrum Gastronòmic de Girona.

Ja podeu dir-hi la vostra i votar a cuina.cat/platfavorit.

> La tradició arrossaire del Delta de l'Ebre
> DOP Arròs del Delta de l'Ebre

REVISTA CUINA

portada 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Receptes amb llenega

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

portada 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Receptes amb llenega

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat