Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

8 sopes fredes i refrescants

La sopa és un plat molt bo i saludable, però quan fa més calor costa de menjar. Si busqueu fer sopes que refresquin el cos, aquí en teniu alguns exemples!

CUINA.CAT

23/07/2021
01 Sopa freda de pèsols, curri, citronella i coco

Sopa freda de pèsols, curri, citronella i coco

Sopa freda de pèsols, curri, citronella i coco

A vegades és necessari començar un menú amb un primer plat fred i lleuger. En aquest moment, la sopa freda de pèsols és perfecta: saludable per la seva hortalissa, fresca per la seva temperatura i, a més, molt bona per la unió peculiar de curri i coco. Aquesta sopa es pot menjar calenta o freda, de les dues maneres té èxit a la taula!

Llegiu la recepta completa

02 Sopa freda de tomàquet amb ceba, col i plàtan

Sopa freda de tomàquet amb ceba, col i plàtan Becky Lawton

Sopa freda de tomàquet amb ceba, col i plàtan

S'apropa del gaspatxo, però s'allunya bastant! Els elements inusuals d'aquesta sopa freda són la col i el plàtan que, sorprenentment, queden molt bé al resultat final. D'aquesta manera, s'obté un primer plat o un aperitiu molt fresc i ple de matissos diferents que no deixarà indiferent a cap comensal. Us ho assegurem!

Llegiu la recepta completa

03 Sopa freda de cítrics amb sorbet d'alfàbrega i oli d'oliva

Sopa freda de cítrics amb sorbet d'alfàbrega i oli d'oliva Becky Lawton

Sopa freda de cítrics amb sorbet d'alfàbrega o oli d'oliva

Aquesta sopa consisteix en un almívar de fruites amb consistència de xarop, decorat de manera acertada amb grills d'aranja, taronja, mandarina, nectarina i llima, i una bola de gelat d'alfàbrega. Al plat predomina el sabor cítric i dolç, amb diversos matisos per les diferents fruites que el componen, i, per descomptat, refrescant.

Llegiu la recepta completa

04 Sopa freda de tomàquet i guacamole

Sopa freda de tomàquet i guacamole

Sopa freda de tomàquet i guacamole

El tomàquet és una hortalissa molt versàtil que es pot cuinar de diverses maneres, tant de calenta com de freda. En aquest cas, es fusiona amb el sabor dels llagostins i el guacamole, aconseguint un plat saborós i amb diversitat de regustos. Per altra banda, les gotes de tabasco li donen el punt de picant necessari per convertir-lo en un plat refrescant.

Llegiu la recepta completa

05 Gaspatxo

Gaspatxo Miquel Àngel Roque

Gaspatxo

És difícil trobar a algú que no hagi tastat el gaspatxo alguna vegada, un dels plats més tradicionals del país. La seva popularitat s'ha mantingut amb el temps, encara que existeixen mil variacions, cadascuna més bona que l'anterior. Si mai heu fet aquesta sopa o beguda tan refrescant, aquí us deixem una recepta senzilla i ràpida de fer, per moments d'emergència a l'estiu en els quals el calor és insuportable.

Llegiu la recepta completa

06 Sopa freda de síndria i meló amb iogurt

Sopa freda de síndria i meló amb iogurt

Sopa freda de síndria, meló i iogurt

Les sopes de fruites serveixen com a primer plat o com a postres! En aquest cas, es combina la síndria, el meló i les prunes amb iogurt grec per tal de crear una crema refrescant i dolça, ideal per acabar un àpat. Com en altres receptes, la seva preparació és molt senzilla, ja que només es precisa triturar la síndria, tallar les fruites i barrejar-ho tot amb el iogurt.

Llegiu la recepta completa

07 Sopa freda de xocolata blanca amb crostons cruixents i gelat de torró

Sopa freda de xocolata blanca amb crostons cruixents i gelat de torró Gemma Clofent

Sopa freda de xocolata blanca amb crostons cruixents i gelat de torró

A vegades no cal recórrer a la fruita o a les hortalisses per fer una sopa freda, com és aquest cas, que n'utilitza només uns pocs gerds per donar color i sabor al plat. Els ingredients principals d'aquest plat són la xocolata blanca i el gelat de torró, que aporten frescor a la sopa i molta dolçor. Per altra banda, hi ha un contrast de textures molt interessant gràcies al gelat, la sopa i els cruixents.

Llegiu la recepta completa

 

08 Sopa de gerds

Sopa de gerds

Sopa de gerds i maduixots amb vainilla i sorbet de iogurt

Un plat tan dolç que agradarà a tots els llaminers de la família. Els gerds i els maduixots, plats estrella de la primavera, poden fer una sopa molt refrescant i carregada de vitamines, ja que es tracta de dos fruites amb moltes propietats. Per altra banda, el sabor del iogurt grec és indispensable per donar un toc més suau al plat i que no sigui massa dolç. Tota una simbiosi de regusts.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: