Troba la teva recepta

8 plats per veure el Barça-Madrid

Us proposem un grapat de receptes per veure el Clàssic dels Clàssics

CUINA.CAT

28/02/2019

Aquesta temporada, abans del Clàssic de la Lliga hem viscut dos Barça-Madrid, els de la Copa del Rei: el del 7 de febrer, que va acabar amb un 1 a 1, i el del 27 del mateix mes, que es va saldar amb la victòria del Barça per 0 a 3. Però el Clàssic amb majúscules és el de la Lliga, un partit que es juga el 2 de març. Més enllà de l'atàvica rivalitat entre els dos equips, sempre hi ha motius per veure'l. Nosaltres n'afegim un de gastronòmic: vuit plats que us serviran per gaudir del menjar i d'un partit que enfronta dues de les millors plantilles de l'univers futbolístic.

Cloïsses a la marinera

Cloïsses a la marinera

Cloïsses a la marinera

Les cloïsses són un aliment fantàstic per fer-vos passar els nervis del partit. Aquí les acompanyem amb una salsa feta amb ceba, alls picats, salsa de tomàquet, brandi i xerès. Però aneu amb compte i no en feu en excés! Entre ocasions de gol, faltes, córners i contraatacs, estareu tan distrets que us les anireu menjant gairebé sense adonar-vos-en.

Llegiu la recepta completa

Coca de recapte

Coca de recapte

Coca de recapte

El futbol i la pizza formen un binomi gairebé inseparable. Nosaltres, però, apostem per un producte més nostrat: la coca de recapte, que porta hortalisses escalivades (pebrot, ceba, albergínia i tomàquet) i, opcionalment, arengades, anxoves o bolets. És cert que la coca de recapte no ha obtingut ni de bon tros la popularitat extrema de la seva parenta italiana, però sempre és un bon moment per reivindicar-la.

Llegiu la recepta completa

Caneló de poma caramel·litzada amb foie

Caneló de poma caramel·litzada amb foie

Caneló de poma caramel·litzada amb foie

En un assortiment d'aperitius no hi pot faltar el foie, un producte que desperta passions enceses entre els paladars més gormands. Per a l'envoltori del caneló, fem servir làmines de poma; ho rematem amb un caramel de pedro ximenes, un vi dolç elaborat sobretot a Andalusia. Si el vostre equip perd, aquest plat serà una manera de fer que la derrota sigui més dolça!

Llegiu la recepta completa

Barqueta d'ous de guatlla, xoriço i pebrot del piquillo

Barqueta d'ous de guatlla, xoriço i pebrot del piquillo Becky Lawton

Barqueta d'ous de guatlla, xoriço i pebrot del piquillo

Es tracta d'un aperitiu molt fàcil de fer: té una base de pa, una primera capa de pebrot del piquillo, una segona de xoriço de Burgos i un ou de guatlla ferrat a sobre de tot. L'ou de guatlla, per cert, us aportarà les proteïnes, les vitamines i els minerals suficients per afrontar el Clàssic amb garanties. Si teniu convidats a casa, no us estranyeu si la safata de les barquetes queda buida en els primers minuts de partit. Són una temptació irresistible!

Llegiu la recepta completa

Formatge d'ametlles amb crema de pebrot

Formatge d'ametlles amb crema de pebrot Becky Lawton

Formatge d'ametlles amb crema de pebrot

Per fer el formatge d'ametlles, caldrà que compreu una càpsula de probiòtic, que trobareu a botigues de dietètica. A la crema de pebrot vermell, també hi posem anacards i chimichurri, una salsa molt típica a l'Argentina i l'Uruguai (un homenatge a Messi i Suárez, potser?) que porta, com a ingredients principals, julivert, orenga, all, vinagre, oli, bitxo i sal.

Llegiu la recepta completa

Copa de tomàquet amb alfàbrega i sorbet de iogurt

Copa de tomàquet amb alfàbrega i sorbet de iogurt

Copa de tomàquet amb alfàbrega i sorbet de iogurt

El Barça ha guanyat la Lliga i la Copa; el Madrid pot assolir la Champions el proper 26 de maig. Vosaltres podeu guanyar una copa amb tomàquet confitat, puré de mango, gelatina d'alfàbrega, sorbet de iogurt, un toc de vainilla... No sembla pas un títol menor, oi?

Llegiu la recepta completa

Merengues

Merengues

Merengues

Si sou del Madrid, aquestes són les vostres postres! Els únics ingredients que us faran falta són unes quantes clares d'ou, batudes a punt de neu, i sucre. I si sou del Barça... De veritat us sabreu resistir a aquest festival de dolçor?

Llegiu la recepta completa

Gaspatxo groc

Gaspatxo groc

Gaspatxo groc

Les variants del gaspatxo són pràcticament infinites. Aquí us presentem una adaptació molt lliure d'aquesta sopa freda, tan transgressora que no té res a veure amb la recepta original. La fem amb pinya, meló, confitura de gessamí... i rom! No se'ns acut cap colofó millor per al partit, sigui quin sigui el resultat.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto