CUINA.CAT
28/02/2019Aquesta temporada, abans del Clàssic de la Lliga hem viscut dos Barça-Madrid, els de la Copa del Rei: el del 7 de febrer, que va acabar amb un 1 a 1, i el del 27 del mateix mes, que es va saldar amb la victòria del Barça per 0 a 3. Però el Clàssic amb majúscules és el de la Lliga, un partit que es juga el 2 de març. Més enllà de l'atàvica rivalitat entre els dos equips, sempre hi ha motius per veure'l. Nosaltres n'afegim un de gastronòmic: vuit plats que us serviran per gaudir del menjar i d'un partit que enfronta dues de les millors plantilles de l'univers futbolístic.
Cloïsses a la marinera
Les cloïsses són un aliment fantàstic per fer-vos passar els nervis del partit. Aquí les acompanyem amb una salsa feta amb ceba, alls picats, salsa de tomàquet, brandi i xerès. Però aneu amb compte i no en feu en excés! Entre ocasions de gol, faltes, córners i contraatacs, estareu tan distrets que us les anireu menjant gairebé sense adonar-vos-en.
Coca de recapte
El futbol i la pizza formen un binomi gairebé inseparable. Nosaltres, però, apostem per un producte més nostrat: la coca de recapte, que porta hortalisses escalivades (pebrot, ceba, albergínia i tomàquet) i, opcionalment, arengades, anxoves o bolets. És cert que la coca de recapte no ha obtingut ni de bon tros la popularitat extrema de la seva parenta italiana, però sempre és un bon moment per reivindicar-la.
Caneló de poma caramel·litzada amb 'foie'
En un assortiment d'aperitius no hi pot faltar el foie, un producte que desperta passions enceses entre els paladars més gormands. Per a l'envoltori del caneló, fem servir làmines de poma; ho rematem amb un caramel de pedro ximenes, un vi dolç elaborat sobretot a Andalusia. Si el vostre equip perd, aquest plat serà una manera de fer que la derrota sigui més dolça!
Barqueta d'ous de guatlla, xoriç i pebrot del piquillo Becky Lawton
Es tracta d'un aperitiu molt fàcil de fer: té una base de pa, una primera capa de pebrot del piquillo, una segona de xoriço de Burgos i un ou de guatlla ferrat a sobre de tot. L'ou de guatlla, per cert, us aportarà les proteïnes, les vitamines i els minerals suficients per afrontar el Clàssic amb garanties. Si teniu convidats a casa, no us estranyeu si la safata de les barquetes queda buida en els primers minuts de partit. Són una temptació irresistible!
Formatge d'ametlles amb crema de pebrot Becky Lawton
Per fer el formatge d'ametlles, caldrà que compreu una càpsula de probiòtic, que trobareu a botigues de dietètica. A la crema de pebrot vermell, també hi posem anacards i chimichurri, una salsa molt típica a l'Argentina i l'Uruguai (un homenatge a Messi i Suárez, potser?) que porta, com a ingredients principals, julivert, orenga, all, vinagre, oli, bitxo i sal.
Copa de tomàquet amb alfàbrega i sorbet de iogurt
El Barça ha guanyat la Lliga i la Copa; el Madrid pot assolir la Champions el proper 26 de maig. Vosaltres podeu guanyar una copa amb tomàquet confitat, puré de mango, gelatina d'alfàbrega, sorbet de iogurt, un toc de vainilla... No sembla pas un títol menor, oi?
Merengues
Si sou del Madrid, aquestes són les vostres postres! Els únics ingredients que us faran falta són unes quantes clares d'ou, batudes a punt de neu, i sucre. I si sou del Barça... De veritat us sabreu resistir a aquest festival de dolçor?
Gaspatxo groc
Les variants del gaspatxo són pràcticament infinites. Aquí us presentem una adaptació molt lliure d'aquesta sopa freda, tan transgressora que no té res a veure amb la recepta original. La fem amb pinya, meló, confitura de gessamí... i rom! No se'ns acut cap colofó millor per al partit, sigui quin sigui el resultat.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.