Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les millors receptes dolces amb moniato

Pastissos, cremes, 'mousse' de moniato i molt més

CUINA.CAT

31/10/2023

Parent de la patata, però més dolç i amb el seu característic color taronja, el moniato és l'aliment estrella de la tardor. Es tracta d'un tubercle amb moltes propietats nutritives (més que la patata!) i provitamina A. A més, és versàtil i, com sabem, es pot cuinar de maneres molt variades: al forn, fregit, bullit, en cremes... Aquí us seleccionem cinc receptes dolces cuinades amb moniato. Bon profit!

01 Pastís de moniato i avellanes

Pastís de moniato i avellanes

Pastís de moniato i avellanes

Evidentment, quan parlem de dolços hem de parlar de postres. Avellanes, ametlla, moniato i cacau. Què pot sortir malament? L'única excusa seria una al·lèrgia als fruits secs; en aquest sentit, no s'hi pot fer res, però, si no, aquest pastís és una veritable passada.

02 Confitura de moniato

Confitura de moniato

Confitura de moniato

Unes altres postres que es poden fer amb moniato consisteixen en una deliciosa confitura. Es tracta de coure-ho, triturar-ho amb una forquilla o passapuré, i a coure-ho un altre cop, amb sucre i aigua. Deliciós.

03 Pastissets de moniato i cabell d'àngel

Pastissets de moniato i cabell d'àngel Gemma Clofent

Pastissets de moniato i cabell d’àngel

La carbassa i el moniato s'uneixen en aquesta recepta per crear uns pastissets de cabell d'àngel i moniato d'allò més bons. Una recepta en què, si compreu el cabell d'àngel ja preparat, no tindreu gaire feina. Decorats amb sucre al final, ens queden uns pastissets ben llaminers.

04 Crema de xocolata amb escuma de moniato

Crema de xocolata amb escuma de moniato

Crema de xocolata amb escuma de moniato

I, per acabar, una crema de xocolata que podeu obtenir fàcilment al supermercat amb unes natilles i que condimentareu amb aquesta escuma de moniato espectacular, feta amb moniato al forn, nata, sucre i canyella. Refredada a la nevera i servida en el moment de les postres, tastar-la és una obligació.

05 Pastís de moniato

Pastís de moniato

Pastís de moniato

Un altre pastís de moniato? Sí, ens encanta. Què voleu que hi fem! Aquest, però, és sense xocolata i molt ràpid de fer: una làmina de pasta brisa, una crema de moniato feta amb llet evaporada, ous, sucre i moniato i... cap al forn! Podeu afegir-hi una mica de canyella i, si voleu, unes ratlles de xocolata desfeta pel damunt. 

06 'Crème brûlée' de moniato i mandarina / Gemma Clofent

'Crème brûlée' de moniato i mandarina / Gemma Clofent Gemma Clofent

'Crème brûlée' de moniato i mandarina

La 'crème brûlée' és, com sabem, una crema tradicional francesa similar a la crema catalana. Nosaltres us proposem que, aprofitant que és temporada, hi poseu moniato i una mica de mandarina. Ja ho veureu, és boníssima! 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: