No cal arribar fins al centre de Valls per trobar Ca l'Àngel, un restaurant que des de fa més de 30 anys s'ha guanyat un lloc ben merescut entre les visites gastronòmiques imprescindibles de la capital de l'Alt Camp. Un local normal en un barri normal que gràcies al menú diari (16,5 euros) que serveix entre setmana i, sobretot, gràcies als esmorzars de forquilla i a una carta de cuina 100% casolana i catalana, atrau comensals d'arreu del país.
Ca l'Àngel té el nom del seu fundador, Àngel Solé, que va obrir el restaurant el 1989 i el va traspassar al seu fill quan es va jubilar. Àngle Solé (fill) va morir el 2017 i era un gran ambaixador de la cuina i de les tradicions vallenques. De fet, les Jornades Gastronòmiques del Calçot, que se celebren al novembre, porten el seu nom. Avui, al restaurant hi trobem la família de Solé, encapçalada per la seva filla, Judit Solé, que ha mantingut intacta l'essència de la proposta del local i que hi ha aportat alguns punts d'innovació.
A la carta, grans clàssics de la cuina catalana i dels esmorzars de forquilla: bacallà confitat amb mongetes del ganxet, calamarsets a la planxa amb all i julivert i un ou ferrat, popets, gambes, tripa, capipota, ploma ibèrica, cruixent de cansalada... Tant si us hi acosteu de bon matí per agafar energia com si el que voleu és recuperar-la a l'hora de dinar, ni l'oferta ni el menjar no us decebran i, si sou dels que us agrada tastar moltes coses, la bona notícia és que d'alguns plats podeu demanar-ne mitja ració, per ampliar les opcions.
Un restaurant que es pot convertir en el lloc ideal per fer una parada si visiteu Valls o qualsevol dels atractius turístics de la comarca, perquè, tot i que durant l'hivern els calçots i les calçotades són les estrelles de l'Alt Camp, val la pena acostar-s'hi tot l'any.
- Ca l'Àngel
- Ctra. del Pla de Santa Maria, 126. Valls (Alt Camp).
- www.calangelrestaurant.cat
- Preu mitjà: 30 euros (sense begudes).
- Menú diari de dilluns a divendres: 16,5 euros.