Amb cullera: no és només per menjar sopes!
Per fer boca / Gastropistes
Dolça Catalunya
Es pot mesurar la dolçor d’un país per la quantitat de dolços que s’hi elaboren? Si és així, Catalunya és dolça, molt dolça.
Gairebé cada poble té un pastís o una llaminadura propis. Us n’hem seleccionat nou, perquè no us embafeu!
Per fer boca / Taula reservada
Un final feliç apte per a paladars adults
El nom d’aquest restaurant és tan provocador com la cuina que hi fan
La cuina del xef Marc Santamaria arriba a la sala amb el servei entusiasta del sommelier Biel Jover: feu-li cas!
Per fer boca / Postal Gastronòmica
La diversitat més picant
Us revelem els secrets gastronòmics de Malàisia
A Malàisia hi ha de tot i per a tots els gustos. Sens dubte, és un dels països asiàtics on la convivència multicultural és un exemple. ‘Selamat Datang’ (‘benvinguts’) a Malàisia.
Per fer boca / Genis del foc
Salvador, Joan i Màrius Jordà. Restaurant Empòrium
Pares i fills, els Jordà Giró, treballant braç a braç per oferir una cuina empordanesa tradicional actualitzada —en un espai situat al centre històric de la vila medieval de Castelló d’Empúries— que s’ha sabut guanyar diversos reconeixements, com la primera estrella Michelin. El repte és mantenir-la i, si és possible, aconseguir la segona.
Per fer boca / Gurmet vs Foodie
Cuina i espectacle?
Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós posen llum al debat
A la cuina / Menú
Menú d'octubre
Cuina de temporada
Receptes amb rave, aranja, musclos i sípia
A la cuina / El xef a casa
La sopa dels mariners
La Júlia i la Montse, les blogueres de Kilòmetre0.cat, ho tenen clar. No volen que el llegat culinari de Blanes es perdi i ho defensen tant cuinant com pescant (la Montse n’és experta).
A la cuina
10 maneres de menjar amb cullera!
Perquè aquest estri serveix per a molt més que per menjar sopes
A la cuina
Parmigiano Reggiano
Ho sabem, aquest italià de pasta dura fet amb llet cuita de vaca és un clàssic dels plats de pasta. Però no només serveix per empolsar els macarrons, sinó que aquest formatge de maduració lenta i DOP pot ser un ingredient de luxe per elaborar moltes altres preparacions per la textura, l’aroma i el gust excepcionals. Tasteu-lo dels entrants a les postres. Us seduirà!
A la cuina / Plaers saludables
Sobrassada
Els embotits també poden ser sans. Sabies que la sobrassada i la cansalada ibèrica són greixos saludables i nutricionalment potents?
A la cuina
Izakayes
Quan cau la tarda i els japonesos surten de la feina, el ritual diari és anar a una izakaya a beure sake calent o cervesa freda i menjar algun plat senzill però saborós. Després de la irrupció del sushi, dels udon i del ramen, aquestes tavernes japoneses ens estan robant el cor. Hem visitat tres izakayes de Barcelona per descobrir els secrets del seu èxit.
A la cuina / Masterclass
La reacció de Maillard
Carme Ruscalleda ens explica per què la carn a la planxa té un color, un sabor i una olor tan agradables i atractius. És la reacció de Maillard.
A la cuina / Dolç i Sa
Fruits de tardor
Quan falten poques setmanes per a Tots Sants, el nostre pastisser de capçalera ja prepara massapà per elaborar uns panellets senzills però boníssims. Sense deixar els fruits de temporada, Jordi Bordas ens vol temptar amb uns bombons de castanya irresistibles i uns pastissets de carbassa amb pipes que sorprendran els més llaminers.
Al celler / Tria de tres
Vins de muntanya amunt que parlen català
No és habitual trobar-ne, però n’hi ha més del que sembla. Com aquests tres que us proposem.
Al celler / Remena, nena
Milano, la pedrera dels bàrmans
Tastem un Magnolia Forever, el còctel dedicat a Myriam Swanson, cantant habitual del local.
Al rebost / Calendari
Calendari d'octubre
Aquest mes, estrenem la tardor
Potser no tenen tants colors com a l’estiu, però les fruites de tardor també són molt bones i n’hi ha per a tots els gustos!
Al rebost / Tant de gust
Fruita seca del Montsec
Visitem Casa Ros, a Agulló
Al rebost / El decàleg
La carbassa
El fruit embruixat
Tot i que els últims anys ens hem acostumat a associar la carbassa amb la festa dels morts i del terror, tranquils!: podeu menjar-ne sense por, perquè aquesta hortalissa saludable és plena de minerals, vitamines i fibra.
Al rebost / Adreça gormanda
Extremadura al Baix Llobregat
Productos Extremeños
Alberto Rosales té el propòsit de difondre i acostar als consumidors catalans les virtuts dels productes d’Extremadura i ha convertit Productos Extremeños, la seva botiga de Sant Boi de Llobregat, en una referència i en el punt de trobada dels sentits, el gust i la cultura extremenys.