Bolets Sense Foc: Del bosc al plat sense passar pels fogons
Mercat
Quinoa
L'aliment bàsic del inques
Mercat
Besuc de la Piga
Una captura molt nutritiva
Mercat
Torta del Casar
La benedicció extremenya
Mercat
Tortell de Reis
Corona amb sorpresa
Mercat
Taronja Sanguina
Un cítric de polpa granatosa
Genis del foc
Francesc Rovira
Rusticitat moderna al Ripollès
Menjar a la Fonda Xesc, situada en un racó apartat de la Catalunya Vella, bé val una excursió, o unes quantes. La família Rovira, amb en Francesc al capdavant, obsequia el seus clients amb uns menús sòl.lids i atractius, i ofereix la possibilitat de desestressar-se en una de les encantadores habitacions de què disposa.
A fons
El Fenòmen de la Guia Michelin
Una visió per entendre la guia francesa
A finals de cada any, apareix un llibre que puntua restaurants i hotels de l'Estat espanyol. Xefs i començals ho segueixen amb molt atenció. Tanta, que es podria dir que la mítica guia vermella s'ha convertit en una preceptora de la gastronomia mundial. Us n'expliquem el funcionament detallat en deu punts.
De cru a cuit
Bolets sense foc
Del bosc al plat sense passar pels fogons
Els xampionyons, els ceps, els ous de reig o les tòfones ressalten la seva essència gustativa sis es mengen crus. En forma de carpaccio, laminats al costat d'amanides o, senzillament, condimentats amb oli d'oliva, són els protagonistes exclusius dels plats. I alhora una de les mostres més avantguardistes de la cuina catalana.
Món Sucre
Teules
Estèticment atractives i divertides de menjar pel seu soroll característic, aquests cruixents prims i delicats han obert un ampli ventall de possibilitats en l'univers de la pastisseria.
Celler
Mas Perinet
Vins ecològics al Priorat de la mà de Joan Manuel Serrat
Mas Perinet, a la DOQ Priorat, acaba de treure al mercat més de 40.000 ampolles d'un vi negre fet amb garnatxa nègra, sirà, cabernet, carinyena i merlot. Per al 2005, ja està preparant un blanc. En la secció Maridatges, us suggerim combinar verdures (mongetes, coliflors i bròquil) amb els vins més ben ajustats als gustos.
Maridatges
Vins i Verdures
Aquest mes necessitem més que mai aplicar-nos la màxima d'Hipòcrates, que "el vostre aliment sigui la vostra medecina". Per això us proposem tres maridatges lleugeres i saludables amb productes de l'hort.
Proposta del mes
Sopes de Pasta
Fórmules de cullera reconfortants
Brous lleugers o densos, greixosos o líquids, enriquits o sofisticats. Totes són el resultat de fer bullir l'olla pacientment; només ens varien els ingredients i la preparació. Les propietats despertaran el vostre cos entumit per les baixes temperatures.