Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 43
Cuina núm. 43. Gener 2005

Bolets Sense Foc: Del bosc al plat sense passar pels fogons

En aquest número

Mercat

Quinoa

L'aliment bàsic del inques

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Besuc de la Piga

Una captura molt nutritiva

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Torta del Casar

La benedicció extremenya

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Tortell de Reis

Corona amb sorpresa

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Taronja Sanguina

Un cítric de polpa granatosa

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

Francesc Rovira

Rusticitat moderna al Ripollès

Menjar a la Fonda Xesc, situada en un racó apartat de la Catalunya Vella, bé val una excursió, o unes quantes. La família Rovira, amb en Francesc al capdavant, obsequia el seus clients amb uns menús sòl.lids i atractius, i ofereix la possibilitat de desestressar-se en una de les encantadores habitacions de què disposa.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

A fons

El Fenòmen de la Guia Michelin

Una visió per entendre la guia francesa

A finals de cada any, apareix un llibre que puntua restaurants i hotels de l'Estat espanyol. Xefs i començals ho segueixen amb molt atenció. Tanta, que es podria dir que la mítica guia vermella s'ha convertit en una preceptora de la gastronomia mundial. Us n'expliquem el funcionament detallat en deu punts.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Bolets sense foc

Del bosc al plat sense passar pels fogons

Els xampionyons, els ceps, els ous de reig o les tòfones ressalten la seva essència gustativa sis es mengen crus. En forma de carpaccio, laminats al costat d'amanides o, senzillament, condimentats amb oli d'oliva, són els protagonistes exclusius dels plats. I alhora una de les mostres més avantguardistes de la cuina catalana.

Jordi García (fotografia), Lara Toro (text)

Món Sucre

Teules

Estèticment atractives i divertides de menjar pel seu soroll característic, aquests cruixents prims i delicats han obert un ampli ventall de possibilitats en l'univers de la pastisseria.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Mas Perinet

Vins ecològics al Priorat de la mà de Joan Manuel Serrat

Mas Perinet, a la DOQ Priorat, acaba de treure al mercat més de 40.000 ampolles d'un vi negre fet amb garnatxa nègra, sirà, cabernet, carinyena i merlot. Per al 2005, ja està preparant un blanc. En la secció Maridatges, us suggerim combinar verdures (mongetes, coliflors i bròquil) amb els vins més ben ajustats als gustos.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Maridatges

Vins i Verdures

Aquest mes necessitem més que mai aplicar-nos la màxima d'Hipòcrates, que "el vostre aliment sigui la vostra medecina". Per això us proposem tres maridatges lleugeres i saludables amb productes de l'hort.

Joan Soler (text), Ana García (fotografia)

Proposta del mes

Sopes de Pasta

Fórmules de cullera reconfortants

Brous lleugers o densos, greixosos o líquids, enriquits o sofisticats. Totes són el resultat de fer bullir l'olla pacientment; només ens varien els ingredients i la preparació. Les propietats despertaran el vostre cos entumit per les baixes temperatures.

Cristina Serret (text), Pep Nogué (receptes), Cristina Rivarola (fotografia)

Receptes

Iogurt Grec amb Saltat de Mango i Reducció de Porto

Katja Schustakowitz

Amanida de Quinoa amb Formatge Fresc, Orellanes i Remolatxa amb Oli de Nous

Pep Nogué

Xampinyons amb Formatge de Cabra, Botifarra de Perol i Carxofes

Miquel Màrquez

Sopa de Gírgola amb Morro i Orella de Porc

Miquel Màrquez

Ous de reig al Natural amb Costellam de Conill

Miquel Màrquez

Sopa de Tòfona amb Xocolata, Taronja, Plàtan i Pinya

Miquel Màrquez

Teules de Pipes i Llimona

Jordi Butrón

Teula de Fava de Cacau i Nous

Jordi Butrón

Teules de Cacau

Jordi Butrón

Escudella Il.lustrada

Pep Nogué

Sopa de Bacallà amb Pasta Meravella

Pep Nogué

Crema de Naps de la Cerdanya amb Raviolis de Carn de Perol

Pep Nogué

Sopa d'Escamarlans i Miso amb Farcellet de Pasta Wonton

Pep Nogué

Sopa Ràpida de Col, Pastanaga i Bacallà

Carme Ruscalleda

Cors de Carxofes a la Vinagreta amb Rap

Carme Ruscalleda

Faisana Guisada, Pinya i Espinacs

Carme Ruscalleda

Braç de Gitano de Festucs, Nata i Cabell d'Àngel

Carme Ruscalleda

Lluç Bullit amb Patates, Pastanaga, Ceba i Tomàquet

Carles Flavià

Risotto amb ceps i pernil

David Mejías

Llobarro amb crosta de festucs

David Mejías

Suquet de gall de sant pere

David Mejías

Porc agredolç

Ly Leap

Pollastre amb curri verd

Ly Leap

Llenguado a l'estil vietnamita

Ly Leap

Vedella lok lac cambodjana

Ly Leap

Llagostins saltats a la vietnamita

Ly Leap

Almadrava (coca de tonyina)

Montse Estruch

Remember (còctel de gambes)

Montse Estruch

Bacallà amb tripa de bacallà

Montse Estruch

Berguedà (cuixa de conill farcida)

Montse Estruch

Coll de dama

Montse Estruch

Amanida de lletons amb ceps

Xavier Franco

Rap amb fricandó de llenega negra

Xavier Franco

Rable de llebre amb trompetes i rossinyols

Xavier Franco

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto