Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada CUINA 212
Cuina núm. 212. Febrer 2018

Ous. El vell amic torna alliberat de complexos als nostres plats

En aquest número
Croissants de calçots

Per fer boca / Gastropistes

Anem de calçotada

Molt més que una festa gastronòmica

En plena temporada de calçots, us proposem moltes maneres de gaudir d’una activitat que s’ha convertit en tot un acte social: menjant, jugant o, fins i tot, vestint calçots!

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

L'Horta

Per fer boca / Taula reservada

El regne vegetal governa a Tavertet

Entaular-se a L'Horta és una revelació: el xef Jordi Coromina hi desplega una cuina única

A l'hivern o a l'estiu, l'entorn de Tavertet predisposa a degustar la cuina reposada que elabora aquest xef

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Mango

Per fer boca / Postal Gastronòmica

Sabor tropical i llatí als EUA

Us revelem els secrets gastronòmics de Miami

Miami es nodreix de la tradició americana del sud, d'ingredients exòtics i tropicals, i dels sabors que hi van portar immigrants caribenys i americans.

Text i foto: Irene Rengel

La Mundana

Per fer boca / Genis del foc

La Mundana

Quan tot just acaba d’encetar la seva col·laboració als fogons del nou restaurant de l’Hotel Neri, Alain Guiard triomfa amb La Mundana

Una vermuteria o un gastrobar? Deixem-ho en una taverna gastronòmica a Sants que fa una cuina sense pretensions conjugant la cuina tradicional catalana amb d’altres, com l’asiàtica i la francesa.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs Foodie

La moda ancestral

Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós posen llum al debat

Foto: Enrique Marco

Menú de febrer

A la cuina / Menú

Menú de febrer

Cuina de temporada

Receptes amb pera, formatge, conill i porro

 

Recepta: Francesc Murgadas / Foto Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Pep Nogué i Lluís Graus

A la cuina / El xef a casa

Un clàssic mar i muntanya

El nostre cuiner més inquiet, Pep Nogué, visita el barceloní Lluís Graus per cuinar a quatre mans un guisat tradicional que, com ens agrada tant fer als catalans, combina carn i peix.

Recepta i cuina: Lluís Graus / Foto: Enrique Marco

Anjalina Chugani

A la cuina

Espècies de l'Índia

Donen gust i, per si això no fos prou, són beneficioses per a la salut

Text: Redacció / Receptes: Anjalina Chugani / Foto, estilisme i direcicó d'art: Studio Torden (Lisette Gómez i Fernando Pagès)

Fondue

A la cuina

Fondues

Quan vam decidir parlar de fondues de formatge, primer vam pensar en Suïssa, en fred i en un àpat informal. I així, doncs, no ho podíem preparar d'una altra manera: vam triar un afinador de lactis suís, Sébastien Roueche, perquè ens guiés per trobar la millor fondue de formatge. Ho vam fer en ple gener a la seva botiga de Vic (quin fred!) i, és clar, la vam degustar entre amics i familiars!

Text: Carme Melià / Recepta i cuina: Sébastien Roueche (vialactia.cat) / Foto: Enrique Marco / Atrezzo: www.lecreuset.es

Bol saludable

A la cuina / Plaers saludables

Sopars ràpids i sans

Voleu saber un secret? Cada tarda, cap a les set o quarts de vuit, molta gent entra a Google i fa la cerca 'Sopars ràpids i sans'

Text: Núria Coll

Bunyols de poma

A la cuina

Les postres de casa

Bunyols

Ai els bunyols, com ens agraden! I entrant al febrer i amb l’arribada del Carnestoltes, ja ens ve salivera només de pensar en la Quaresma, el moment àlgid de l’any per menjar aquestes llaminadures que Gemma Clofent ens ha versionat amb carbassa, poma i xocolata. No en podreu menjar només un: vigileu amb la gola!

Receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Envinagrats

A la cuina / Masterclass

Envinagrats

Carme Ruscalleda ens ho explica tot sobre l'envinagrat, un mètode de conservació d'aliments per efecte de la sal, un mitjà àcid o una fermentació. Està relacionat amb el marinat i l'escabetx, però tenen certes diferències. El marinat té com a finalitat donar gust o estovar productes abans d'un mètode de cocció, i l'escabetx és un mètode de cocció i conservació.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Vi Miranius

Al celler / Tria de tres

Històries emotives darrere de bons vins

Tres propostes del Penedès amb el cor marcat pel càncer, la natura i la guerra

Text: Àngel Garcia Petit

Nykteri's Cocktail Bar

Al celler / Remena, nena

Nykteri's Cocktail Bar: còctels campions a Girona

Amb la Bella Lola, Mariona Vilanova va quedar subcampiona d'aperitius al campionat d'Espanya

Text: Mar Calpena / Enrique Marco

Col llombarda

Al rebost / Calendari

Calendari de febrer

A l'hivern, fins i tot les hortalisses s'amaguen sota terra. Per això aquest mes uns animem a omplir el cistell amb els millors tubercles.

Cremes Bouquet d'Hort

Al rebost / Tant de gust

Cuinades a foc lent

Visitem el Bouquet d'Hort

A Sant Pere de Ribes, Bouquet d'Hort ha creat una crema d'espigalls i ha incorporat aigua de mar a les receptes

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Farina

Al rebost / El decàleg

La farina

La mòlta del gra

Passem per la pedra el gra de cereals i altres aliments rics en midó per fer farina.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Botiga Autòctons

Al rebost / Adreça gormanda

Recupereu els sabors de sempre

La botiga Autòctons

La botiga Autòctons, al districte de Sant Martí de Barcelona, ofereix aliments de quilòmetre zero produïts al costat de casa nostra.

Text: Clara Puig / Foto: Enrique Marco

Receptes

Xató

Entrants de formatge

Ceba amb porro

Truita de pera

Conill amb prunes

Pizza de sobrassada i carxofa

Ous tine

Ou coco

Flam amb xili

Sípia amb pèsols i mandonguilles

'Burfi' de pastanaga amb cardamom

'Spicy granola' amb hummus de llenties grogues

Gambes a l'estil kerala

Broquetes de 'paneer' estil tenduri

Kimchi

Fondue suïssa

Valaisanne

Savoyarde

'Bowl' vegà, oriental i orgànic

Bunyols de carbassa

Bunyols de poma

Bunyols de xocolata

Còctel La Bella Lola

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto