Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 29
Cuina núm. 29. Octubre 2003

Pebres: El topic picant de la Cuina

En aquest número

Mercat

Trompetes de la Mort

Aromes dolcenques i boscanes

 

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Alvocat

La fruita dels asteques

 

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Perdiu

Un trofeu a la cuina

 

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Bledes

L'economia al plat

 

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Bonítol

Tot s'aprofita

 

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Carles Abellán

El mag de Comerça 24

Després de setze anys al costat de Ferran Adrià, Abellàn capitaneja ara el restaurant de moda del barri barceloní de la Ribera; un establiment on es poden degustar tapes d'autor sorprenents enmig d'una atomosfera molt especial.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Fricandó

Tots els secrets del guisat català per excel.lència

Aquesta preparació energètica oriünda dels països catalans s'elabora des de fa tres segles a les cases particulars i als restaurants del nostre país. Us expliquem quines són les millors carns per guisar-lo i com es lliguen en aquest plat tardorenc.

David Lienas (text), Òscar Rodbag (fotografia)

De cru a cuit

Pebres

El toc picant de la cuina

Aquestes joies culinàries, en el passat més cares que l'or, van contribuir decididament al desenvolupament econòmic de molts països d'Orient. Avui, tant els pebres suaus com aquells exclusivament aptes per a estómacs blindats, són mundialment utilitzats com a condiment i en algunes salses famoses.

Carles Benedí (text), Valentí Mongay (receptes), Jordi García (fotografia)

Món Sucre

Fruites Exòtiques

Postres amb els sabors dels antípodes

Fruites com la papaia, el cumquat o l fruita de passió, amb aromes i sbors molt diferents, comencen a triomfar als nostres mercats. Us proposem tres receptes per gaudir dels seus rics matisos.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Masies d'Avinyó

El revulsiu vinícola de la DO Bages

La comarca del Bages comença a recuperar l'esplendor vinícola d'abans de la fil.loxera gràcies sobretot a Masies d'Avinyó; un celler de referència a la zona que s'ha proposat triplicar la seva produccio en els propers sis anys.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Maridatges

Vins i Fumats

Els aliments sotmesos a l'acció del fum conjuguen bé amb nombrosos vins, sobretot aquells que els són afins, tant en aromes com en sabors.

David Molina (text), Ana García (fotografia)

A fons

A la Recerca dels Raïms Perduts

La recuperaciód de varietats autòctones oblidades obre una nova via als vins catalans

En els darrers anys, diversos cellers del nostre país han començat a plantar vinyes amb varietats de raïm anteriors a la fil.loxera. El resultat són uns vins amb la personalitat i la tradició de cada zona vinícola, però amb uns criteris de qualitat actuals.

Àngel García Petit (text), Enrique Marco (fotografia)

Receptes

Bacallà amb Verduretes

Emília Artigas, Fina Campanà

Tromeptes de la Mort amb Tallarines i Gambes

Valentí Mongay

Fricandó de Vedella

David Lienas

Frcandó de Pollastre

David Lienas

Fricandó de Llagostins

David Lienas

Escopinyes gegants amb Pebre Blanc

Valentí Mongay

Carpaccio de Pinya amb Pollastre en Escabetx

Valentí Mongay

Llobarro a la Papillota amb Pebre de Sichuan

Valentí Mongay

Copa de Crema de Fruita de la Passió, Iogurt Mentolat i Cafè

Jordi Butrón

Sandvitx de Formatge Fresc i Papaia

Jordi Butrón

Pa de Pessic de Canyella amb Manxego i Cumquat Confitat

Jordi Butrón

Sopa Barrejada

Carme Ruscalleda

Calamar Farcit

Carme Ruscalleda

Conill Glacejat

Carme Ruscalleda

Confitura de Poma amb Caramel

Carme Ruscalleda

Macarrons amb Verduretes

Manuel Fuentes

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto