Troba la teva recepta

Revista

Portada Cuina 214
Cuina núm. 214. Abril 2018

Peix 'low cost': mil espècies bé de preu i boníssimes!

En aquest número
Restaurant La Plaça de Madremanya

Per fer boca / Gastropistes

Uns àpats de llibre

Catalunya ha inspirat des de sempre grans autors d'arreu del món i a gairebé qualsevol racó podem trobar vincles literaris. Aquest Sant Jordi serà de llibre, segur, però també us convidem a fer-lo gastronòmic!

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

L'Artesana del Poblenou

Per fer boca / Taula reservada

Els platillos populars tenen qui se'ls estimi

L'equip de L'Artesana del Poblenou els defensa amb talent i ganes de fer-ho bé

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Sergi de Meià

Per fer boca / Genis del foc

Sergi de Meià

Un menú de cinc plats

Ens entaulem al restaurant Sergi de Meià per parlar amb el xef de cinc conceptes clau que són la base de la seva cuina i de la idea que té de la gastronomia del país. Des del Barça fins al cel de Meià, la conversa ens condueix per un món culinari de proximitat, autèntic i sense floritures que amaguin el bon gust.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Penang Laksa

Per fer boca / Postal gastronòmica

Georgetown

El paradís de la fusió culinària

La ciutat malàisia de Georgetown, capital de l'illa de Penang, és coneguda com a 'food paradise', un indret on menjar bé, molt i amb una oferta rica i variada.

Text i foto: Maria Martorell Boada

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs. Foodie

Parem taula?

Text: Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós

Rotlles de maduixots

A la cuina

Menú d'abril

Preparem el primer àpat primaveral de l'any amb uns entrants amb forma de caramel mariner, uns espàrrecs saltats de primer i, com a plat principal, una cuixa de xai farcida de verduretes. Per postres, ens delectem amb una de les fruites més esperades de l'any, els maduixots, enrotllats amb pasta brick. Gaudiu del bon temps i de la bona cuina!

Receptes: Francesc Murgada / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Peix de la Llotja de Vilanova i la Geltrú

A la cuina

Peix low cost

Aneu a plaça, pregunteu i compreu el peix fresc més bé de preu. N' hi ha tants que us sorprendreu! Ara només heu de decidir quin plat fareu avui per dinar. 

Text i receptes: Manel Guirado / Foto: AJJ Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Sílvia Soto Martí i Pep Nogué

A la cuina / El xef a casa

Un gratinat alpí fet a la catalana

Fa molt de temps que Sílvia Soto Martí —coneguda com a 'Nuni' del blog 'Cuinetes'— ens va proposar cuinar a quatre mans amb Pep Nogué. La trobada va tenir lloc fa unes setmanes a Terrassa.

Recepta i cuina: Sílvia Soto Martí / Foto: Enrique Marco

Mel

A la cuina

Mel

Un aliment diví

La llista de beneficis d'aquest producte és llarguíssima i us proposem que els descobriu cuinant. Perquè la mel és tan bona que queda bé tant en plats dolços com en plats salats.

Text: Ferran Caldés / Foto i receptes: Food photo / Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Filet madurat

A la cuina / Masterclass

Carns madurades

Són tendència, tot i que a algú li pot semblar una aberració. Parlem de les carns madurades, carns de bestiar boví, de vaques i bous de races molt específiques que se sotmeten a un llarg procés d'envelliment abans de cuinar-les. El resultat: més sabor i melositat, i una textura molt més suau.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Pad Thai

A la cuina

Thai per a principiants

Picant, dolç, àcid i salat. Tot alhora, en un mateix plat i sense que hi predomini cap dels sabors. És el secret més ben guardat de la cuina tailandesa. Us proposem quatre receptes, fàcils de preparar i amb resultats assegurats, per iniciar-vos en una de les cuines més captivadores de la gastronomia mundial.

Text: Carme Melià / Receptes: Tom Kime ('Mi primer libro de cocina thai') / Foto: Lisa Lindet

Substituts de l'ou

A la cuina / Plaers saludables

Substituïm l'ou!

L'augment de les persones al·lèrgiques a l'ou i de les que volen seguir una dieta vegana ha fet créixer la recerca d'alternatives a l'ou.

Text: Núria Coll

Púding fred de llimona

A la cuina / Les postres de casa

En 10 minuts!

Visites inesperades? Ganes de dolç, però falta de temps? Doncs, sí, podeu sadollar la bostra gola més llaminera sense haver de dedicar-hi gaire estona. Gemma Clofent ens delecta amb tres pastissos triomfadors que podeu fer en només deu minuts. Qui diu que la pastisseria no és apta per a tots els públics?

Receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Ratafia de L'Ermità

Al celler / Tria de tres

Ratafies, els digestius dolços com els petons

Per Sant Jordi, us proposem acompanyar la rosa i el llibre amb una copa d'aquest licor

Text: Àngel Garcia Petit

Tuxedo

Al celler / Remena, nena

Un còctel i un club per viatjar en el temps

Tuxedo pren el nom d'un vestit masculí del segle XX que equival al nostre esmòquing

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Soja

Al rebost / Calendari

Abril

A la primavera els camps recuperen el color verd. Dins de beines vedes, precisament, hi podem trobar productes deliciosos com aquests!

Alvocats

Al rebost / Decàleg

Alvocat

El mexicà verd

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Can Pujals

Al rebost

Pans d'autor

Quan ja n'hem recuperat molts de tradicionals, ara tastem creacions úniques

Text: Ànnia Monreal / Foto: Enrique Marco

Suquet de peix

Al rebost / Tria bé!

Suquet o Sarsuela?

L'ambient ja fa olor de primavera i tenim ganes de recuperar els plats mariners. Dos dels més preuats són el suquet i la sarsuela

Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Ous de Calaf

Al rebost / Tant de gust

Ous de Calaf

Amb tres granges pròpies i més de 200.000 gallines, Xavier Frauca és un dels grans productors d'ous del nostre país

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Oli i Sal

Al rebost / Adreça gormanda

Oli, sal i vinagre, el millor amaniment

A la botiga Oli i Sal, al barri de Gràcia de Barcelona, no trobareu només el bo i millor d'aquests dos productes. El vinagre és el tercer protagonista d'un espai especialitzat en referències de qualitat per otenir el millor amaniment per als vostres plats.

Text: Carme Melià / Foto: Enrique Marco

Receptes

'Fish and chips' de gambes wonton

Caramels de molls

Espàrrecs primaverals

Sopa marinera de musclos amb salsa criolla, a l'estil peruà

'Tartiflette' amb Manyac i llardons

Polenta amb sobrassada i mel

Amanida de gambes a la planxa amb alfàbrega

'Pad thai'

Cuixa de xai farcida

Peix fregit amb cruixent de la seva espina i maionesa de coriandre

Verat marinat en vinagre d'arròs

Fideus a la cassola amb canana, peix per a sopa i musclos a bon preu

Gambes amb bròquil amb mel

Pollastre amb mel i sèsam

Filet de carn de vedella madurada

Curri taronja de salmó

Pollastre tailandès amb gingebre, coriandre, all i pebre blanc

Suquet de sardines

Rotlles de maduixots

Pastís invertit de pomes

Pastís de xocolata i avellanes

Púding fred de llimona

Pastís de maduixes i mascarpone

Truita de patates vegana

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto