Temps de Vins. Receptes, maridatges, postres
Vermut / Mercat de setembre
Vinagre de Pedro Ximénez
Amanides amb sabor vinícola
Vermut / Mercat de setembre
Gelea de Raïm
Esmorzars del temps de la verema
Vermut / Mercat de setembre
Arrop
Densa dolçor de raïm
Vermut / Mercat de setembre
Pàmpols de Ceps
Fulles per embolcallar delícies
Genis del foc
Xavier Franco
Saüc
Cuiner vocacional -la passiño li ve aparèixer amb només set anys- va aprendre l'ofici entre les primeres escoles d'hosteleria i els fogons de Santamaria. Allà va aprendre que el veritable luxe és la simplicitat. L'expressió és seva: diu que fa cuina de la memòria posada al dia. Amb aquesta premissa va obrir el seu propi restaurant a Barcelona, un establiment que avui aplaudeixen els grans gastrònoms. Agosarat, ara exporta la seva fórmula a la Xina.
De cru a cuit
Truita de riu
El sabor dels Pirineus
Els pescadors diuen que és tenaç i batalladora i als fogons els cuiners volen que reflecteixi aquest caràcter. El receptari tradicional la prepara sempre fresca, tot just acabada de pescar, amb pocs condiments. És així com ens transporta al plat l'energia de les aigües pirinenques i la frescor dels paisatges de muntanya. Avui la redescobrim amb tota la seva potència per reivindicar alhora una cuina amb personalitat que no ens hem de deixar perdre.
Proposta del mes
La Cuina del vi
De la copa al plat, per beure i menjar
Des de temps immemorials, ha passat pels fogons amb tota naturalitat per formar part de tot tipus de creacions culinàries. En els darrers temps, però, l'evolució en les tècniques ha permès la introducció a la cuina de vins de més qualitat sense renunciar al seu sabor més pur i natural. Així, us presentem un menú elaborat amb tres varietats vinícoles diferents.
Celler / El sommelier a casa
Les nissagues del vi
Més enllà de "Falcon Crest"
Taula de tast
Vins molt personal
Quatre referències amb singularitats capaces de sorprendre el paladar.
Château de Beauregard Pouilly Fuissé 2004 (Joseph Deshaires), Gotín de Risc 2004 (Bodega del abad), Finca l'Argatà 2004 (Joan d'Anguera), Quinta de Saes blanc 2006 (Alvaro Figueiredo e Castro).
A fons
Vins divins
De les comunitats religioses de Poblet, Vallbona de les Monges i Escaladei als vins Abadia, L'Olivera i Scala Dei. Un doble viatge per la Catalunya Nova que ens permetrà descobrir-ne el seu passat a través de la història de tres grans monestirs i conèixer-ne el seu present amb els cellers que han recollit la tradició vinícola d'aquests centres espirituals.