Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 74
Cuina núm. 74. Setembre 2007

Temps de Vins. Receptes, maridatges, postres

En aquest número

Vermut / Mercat de setembre

Vinagre de Pedro Ximénez

Amanides amb sabor vinícola

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de setembre

Gelea de Raïm

Esmorzars del temps de la verema

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de setembre

Arrop

Densa dolçor de raïm

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de setembre

Pàmpols de Ceps

Fulles per embolcallar delícies

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Xavier Franco

Saüc

Cuiner vocacional -la passiño li ve aparèixer amb només set anys- va aprendre l'ofici entre les primeres escoles d'hosteleria i els fogons de Santamaria. Allà va aprendre que el veritable luxe és la simplicitat. L'expressió és seva: diu que fa cuina de la memòria posada al dia. Amb aquesta premissa va obrir el seu propi restaurant a Barcelona, un establiment que avui aplaudeixen els grans gastrònoms. Agosarat, ara exporta la seva fórmula a la Xina.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Truita de riu

El sabor dels Pirineus

Els pescadors diuen que és tenaç i batalladora i als fogons els cuiners volen que reflecteixi aquest caràcter. El receptari tradicional la prepara sempre fresca, tot just acabada de pescar, amb pocs condiments. És així com ens transporta al plat l'energia de les aigües pirinenques i la frescor dels paisatges de muntanya. Avui la redescobrim amb tota la seva potència per reivindicar alhora una cuina amb personalitat que no ens hem de deixar perdre.

Magda Rosselló (text), AJJ Estudi (fotografia)

Proposta del mes

La Cuina del vi

De la copa al plat, per beure i menjar

Des de temps immemorials, ha passat pels fogons amb tota naturalitat per formar part de tot tipus de creacions culinàries. En els darrers temps, però, l'evolució en les tècniques ha permès la introducció a la cuina de vins de més qualitat sense renunciar al seu sabor més pur i natural. Així, us presentem un menú elaborat amb tres varietats vinícoles diferents.

Jordi Lon Quintana (text), Jordi Play (fotografia)

Celler / El sommelier a casa

Les nissagues del vi

Més enllà de "Falcon Crest"

Meritxell Falgueras (text)

Taula de tast

Vins molt personal

Quatre referències amb singularitats capaces de sorprendre el paladar.

Château de Beauregard Pouilly Fuissé 2004 (Joseph Deshaires), Gotín de Risc 2004 (Bodega del abad), Finca l'Argatà 2004 (Joan d'Anguera), Quinta de Saes blanc 2006 (Alvaro Figueiredo e Castro).

Àngel García Petit (text)

A fons

Vins divins

De les comunitats religioses de Poblet, Vallbona de les Monges i Escaladei als vins Abadia, L'Olivera i Scala Dei. Un doble viatge per la Catalunya Nova que ens permetrà descobrir-ne el seu passat a través de la història de tres grans monestirs i conèixer-ne el seu present amb els cellers que han recollit la tradició vinícola d'aquests centres espirituals.

Roger Roca (text), Enrique Marco (fotografia)

Receptes

Tonyina amb mel de soja

Xavier Franco

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto