Torna el festival per conèixer en profunditat una de les tradicions més arrelades de la gastronomia d'aquest territori: el gaudi d'aperitius acompanyats amb vermut. Al Barcelona Vadevermut, que celebra la cinquena edició, es proposen portar diferents varietats d'aquesta beguda tan preuada, així com tapes delicioses que serviran per satisfer els paladars dels comensals.
La jornada d'enguany aposta per recordar els sabors europeus, comptant amb l'històric Carpano italià i el Dolin francés, i per descobrir nous matisos a mà de la marca alemanya Blutul, que elabora vermut vermell i blanc, ambdós sense alcohol. Sense oblidar l'experiència del nostre propi país, també es porten vermuts de caire locals com Mucarols, Olave o Vermouth Cisa, que recentment ha sigut premiat com a millor vermut català 2019 en els Premis Vinari.
Les tapes indispensables per acompanyar el tast del vermut venen donades per restaurants de la zona. Patates braves, croquetes, empanades gallegues, raclettes o els tramezzini italians són algunes de les idees culinàries que es poden gaudir al festival. Per altra banda, l'edició rep la visita de personatges importants del món gastronòmic com l'elaborador del vermut Pichincha, Matías Jurisich, des de l'Argentina, o l'aspirant de Masterchef 6, Sofía Jiménez 'La Alcaldesa', qui organitza un showcooking amb tast de tapes.
L'ambient del festival s'omple d'activitats, tast de vermut, tallers de maridatge vegà, blinis russos i un taller que ensenya els assistents a fabricar el seu propi vermut, a càrrec de la vermuteria Las Vermudas. L'escenari de la nau s'ocupa durant tot el dia amb grups de música rumbera i swing, dos estils que s'uneixen a la perfecció amb el vermut i l'ambient familiar característic de l'esdeveniment.